facebook

“Це не лікарська халатність”: стало відомо, чому померлій франківці тиждень не могли зробити тест на коронавірус

В Івано-Франківську померла жінка, яка перебувала у важкому стані у лікарні №1 з двосторонньою пневмонією від 10 квітня.

Дочка пацієнтки Наталія Малиновська у мережі розповіла, що матері тиждень не могли зробити тест на коронавірус, пише Фіртка.

Пише - джерело.

“7 квітня в мами піднялась температура, з’явилось першіння в горлі, слабість, діарея та пропав апетит. На другий день зателефонувала до сімейного лікаря – отримала консультування телефоном, отримала припис лікування. Через день стало гірше, мама наполягла, що хоче на прийом, але їй відмовили через карантин”, – розповіла донька.

Вже 10 квітня жінку перевели до реанімації, а 14 квітня їй стало значно гірше і її приєднали до апарату ШВЛ і тільки тоді взяли тест ПЛР. За словами доньки з’ясувалося, що забір зробили неправильно.

Повторний забір зробили 16 квітня – і знову неправильно. Потім їй робили тест і втретє, але станом на 19 квітня результатів ще не було.

Читайте також:  Змію у квартирі ловили 4 рятувальників

Сьогодні, 21 квітня, під час оперативної наради начальниця Управління охорони здоров’я Марія Бойко розповіла, чому жінці робили неправильно тести.

“На жаль, не все залежить від того, чи є вірус в організмі. Матеріал має забиратися певною людиною у певне середовище. Якщо десь є технічний брак, ПЛР не спрацьовує. Треба розуміти – ПРЛ є кількісним визначенням. Визначається кількість часточок вірусу в організмі. Це не просто собі якісна реакція. Питання не у правильності забору, а у кількості часточок вірусу у крові пацієнта. Це не халатність, а суть методу ПЛР. ПРЛ показує те, що є на даний момент. Рано чи пізно часточки вірусу в організмі зменшуються”, – розповіла вона.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: