facebook

“Це наш правитель”: у Почаївській лаврі люблять Путіна та заперечують війну проти України

Прихожани Почаївської лаври, яка відноситься до УПЦ МП, називають Володимира Путіна своїм “правителем” і вважають, що ракети по українських містах запускає Бог.

Пише - джерело.

Про це йдеться у матеріалі “Громадського”.

Зокрема, журналісти вирішили поспілкуватися із парафіянами та священнослужителями Почаївської лаври.

Кореспондентка “Громадського” була здивована, коли запитала у представниць УПЦ МП їхнє ставлення до президента РФ Володимира Путіна та патріарха РПЦ Кирила.

“Це наш правитель… А як же? Святіший патріарх і Путін, а на Київській Русі – Зеленківський (Володимир Зеленський. – ред.). А Михайло Архангел сказав: підкоряйтесь владі. Якщо не підпорядковуватиметься владі… Янукович був – “ми не хочемо його”, діти такі маленькі на Майдані йдуть… Не хочу навіть говорити. Ти ж дитина, а ти проти влади йдеш”, – заявили у коментарі журналістам представниці лаври.

Читайте також:  Церковні свята на вересень 2023 року: на які дати випадають три великі події за новим календарем

Парафіяни УПЦ МП також категорично не погоджуються з тим, що ЗС РФ здійснюють масовані ракетні удари по Україні. На їхню думку, російські ракети у напрямку мирних міст запускає Бог в якості “покарання за беззаконня”.

“Ангели як пошлють стріли такі, що весь світ може злетіти. За беззаконня, за непокору, за непокору владі. Хто що хоче, те й робить. Маленькі протестують проти Януковича”, – продовжила одна з жінок.

Інша представниця УПЦ МП спробувала виправдати Володимира Путіна і заявила, що нібито Бог спонукав його на повномасштабне вторгнення в Україну.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: