facebook

“Тривають дуже важкі бої”: Зеленський назвав ключові гарячі точки на фронті (відео)

Ключові гарячі точки на Донбасі – Соледар та Бахмут, де тривають дуже важкі бої.

Пише - джерело.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час вечірнього звернення до українців.

Він зазначив, що проти наших сил окупанти “кинули всіх кого могли, зокрема, і дві тисячі “зеків” – вони серед найманців саме там”.

“І це “зеки” з великими строками покарання за тяжкі злочини. їх на фронті утримують не лише грошима, а й обіцянкою амністії. ось так російська держава спонсорує терор. шукає по тюрмах вбивць і обіцяє їм свободу. якщо вони вбиватимуть знову”, – наголосив Зеленський.

При цьому зазначив, що навряд чи ще хтось у світі сумнівається, чи варто офіційно визнавати Росію державою-терористом.

Він подякував всім українським воїнам, які героїчно тримають позиції і під Бахмутом, і під Соледаром, і на всіх інших напрямках, де зараз тривають бойові зіткнення – на сході, на півдні держави.

“Особливо хочу сьогодні відзначити на Південному напрямку 60-ту Інгулецьку піхотну бригаду, 17-ту окрему танкову Криворізьку бригаду імені Костянтина Пестушка, 128-му окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду і 59-ту окрему мотопіхотну бригаду імені Якова Гандзюка за злагоджені дії на Херсонському напрямку й результативне знищення ворожої техніки”, – наголосив він.

Читайте також:  На війні зaгuнyв ще один воїни з Прикарпаття Іван Вінтонович. Вічна пам’ять, щира вдячність та безмежна шана полеглому Героєві

Також відзначив Херсонську зенітно ракетну бригаду за успішний захист українського неба від іранських дронів і російської авіації.

“Окремо я хочу відзначити сьогодні ті підрозділи, які забезпечили нам результат у поповненні обмінного фонду. Це надзвичайно важливо: кожен, хто бере в полон російських військових, забезпечує нам можливість звільняти наших героїв. Я дякую 54-му окремому розвідувальному батальйону імені Михайла Тиші, 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді й 92-й окремій механізованій бригаді, які під час наступальних дій суттєво збільшили нашу можливість повертати українців додому”, – сказав президент України.

Він наголосив, що Україна пам’ятає про наших людей, яких утримують у Росії, їх потрібно звільняти, а для цього “нам потрібно брати в полон окупантів – якнайбільше”.

Втрати Росії в Україні
За даними Генштабу ЗСУ, загальні втрати живої сили Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення досягли позначки у 65 тисяч осіб.

За добу підрозділи ракетних військ і артилерії вразили ще один командний пункт російських військових.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: