facebook

Три поради, як жити довго і щасливо

“Жити довго і щасливо” закладається з молодості. Але якщо ще з “довго” все зрозуміло, то зі “щастям” – все по-різному.

Пише - джерело.

Ближче до 40−50 років починає хвилювати все: зморшки, целюліт, маса тіла, “гормони”, кар’єра, самореалізація, діти і так далі і тому подібне.

Чим ще більш старшим стаєш, то до щастя відносиш можливість ходити, міцно спати, відсутність болю, дискомфорту. Але ХХІ століття показує, що можуть бути і вічно юні “діви” типу Вєри Вонг, Тіни Тернер, Мадонни, Шер, і їх стає все більше і більше.

В них є багато спільного. Ні, це не лише публічне життя і пластичні операції. Це постійна робота над собою.

Все життя ці і їм подібні жінки тримали своє тіло і зовнішній вигляд під контролем. Бути струнким, в цілому, не так і складно, коли тобі 30−35, легко навіть давати поради іншим. А от мати красивим і тіло, і обличчя, і волосся, і ще й при цьому мати молоді думки, молоді плани і бажання — оце круто.

Молодий вигляд — це не лише красиво. За ним стоять дисципліна і сила волі, але навіть не так — за ними стоїть бажання жити.

Не здаватися рокам. Не ігнорувати “проблемки”, які, накопичуючись, можуть перерости у великий ком великих проблем.

До певного віку жінок захищає гормон естроген

До певного віку жінок захищає гормон естроген. Коли його стає менше, мало і майже не залишається, страждає все: ми надзвичайно швидко втрачаємо м’язи, накопичуємо жир в області талії, наші кістки переключаються в режим “розрідження” (активуються клітини, які руйнують кісткову тканину — остеокласти), ми забуваємо, погано спимо, потрапляємо в зону ризику інфарктів та інсультів.

Читайте також:  Як ми створюємо психологічне пекло самі для себе

Що робити?

1. З ранньої молодості навчитися берегти своє тіло – бути фізично активним. Не лише аеробні вправи, але і на зв’язки та суглоби, а також силові (з власним тілом, гантелями).

Регулярні вправи ущільнюють наші кістки, підтримують в хорошому стані суглоби, не дають зникати м’язам.

Від того, з якими кістками та м’язами ми прийдемо до віку 45+, залежить з якою швидкістю ми і почнемо поступово руйнуватися — бо процес старіння прискорюється після цього віку набагато швидше.

Від того, з якими кістками та м’язами ми прийдемо до віку 45+, залежить з якою швидкістю ми і почнемо поступово руйнуватися

2. Регулярні перевірки здоров’я з подальшою корекцією при потребі. Відвідування профільних лікарів — стоматолога, кардіолога, ендокринолога, офтальмолога, гінеколога та інших “ологів” при потребі.

3. Зміна харчування. Якщо в молодості ще можна було безслідно погрішити круасанами і щоденними бокальчиками вина, то пізніше часте вживання жирно-солодких виробів посилює запалення в тілі, а за ним, як шлейф, тягнуться інші порушення. Регулярне вживання алкоголю для організму жінки не менш шкідливе. Для тих, хто уповає на “чудодійний” ресвератрол для судин, додам, що для отримання профілактичної дози ресвератролу потрібно випити токсичну (!) дозу алкоголю.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: