facebook

Третина абітурієнтів не набрала на ЗНО з математики навіть мінімум балів: чому так сталось

Вчителі зауважують, що завдання із математики на ЗНО щороку стають простішими.

Пише - джерело.

Пів тисячі відмінників. Завершилася основна сесія ЗНО і вже відомо, скільки учасників набрали максимальну кількість балів – 200. Цьогоріч таких 574. Найменше відмінників з української мови та літератури – всього 5 учнів. А найбільше з англійської – 210 та математики – 137 учасників.

І це в той час, коли третина тих, хто проходив тестування з математики, не набрали навіть мінімум балів. Чому так, математичний аналіз наші журналісти робили з цьогорічними відмінниками і поцікавилися у міністра освіти, як будуть підвищувати математичну грамотність

Це Ірина – випускниця Сумської гімназії. У неї з математики – 200, з англійської – 200, з української мови та літератури – 199,5. До ЗНО з математики, каже, особливо не готувалась, усі роки добре вчилася в гімназії, а за три місяці до тестування походила до репетитора.

“Я просто зібралася і дуже спокійно почала писати, те що могла написати”, – каже Ірина.

Найскладніше їй далася задача з параметрами.

А це Вікторія – випускниця Тернопільської гімназії. У неї математика – 200, хімія – 200, українська мова – 194. Щоб отримати з математики максимум, випускниця останній рік займалася ще й із репетитором.

“Не так, щоб посилено, лишень раз на тиждень по 1,5 години. Але цього мені було достатньо, а ще навчалася в математичному класі в гімназії. І було 9 годин на тиждень, майже щодня по 2 уроки математики”, – каже Вікторія.

Читайте також:  "Дистанцуха": сільська вчителька підкорила "Україна має талант" репом про дистанційне навчання (ВІДЕО)

Під час тестування вона найбільше часу витратила на завданні з геометрії.

Однак третина цьогорічних учасників тестування спотикнулася на найпростіших завданнях. 31% – не подолав поріг із математики

Сергій цьогоріч закінчив економічний факультет Київського університету, паралельно працює вчителем математики в школі й ходить здавати ЗНО вже п’ятий рік. І п’ятий рік поспіль набирає 200 балів.

“Завдання не стають складніші. Я починав у 2017, якщо порівняти зараз, то завдання стали в рази простіші”, – каже Сергій.

Сергій вираховує, чому ж стільки завалило математику. З відповіддю не забарився. Цьогоріч на це ЗНО зареєструвалося значно більше, ніж торік. Частина вирішила сходити просто так, аби перевірити свої знання й обвалила статистику. Сергій каже, у нас прірва між викладанням у містах та селах, та ще й у старших класах замало уроків із математики. Міністр освіти визнає, що проблеми є.

“Звичайно ми трошки впали після змін в системі освіти, які відбувалися останніми роками. Але я думаю, що ми покращимо ці результати”, – каже Сергій Шкарлет.

Як будуть поліпшувати – міністр не уточнив. Учитель Сергій радить цікавіше викладати цей предмет. Щоби згодом не ганьбитися під час розв’язання простих задач.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: