facebook

“Тотальний снігопад рине на ці області зі страшною силою, холодний вітер накриє цілий регіон”: синоптики про мороз

Синоптики попереджають, що тепла погода, з якою мали справу українці останнім часом, завершилася. Натомість суне похмура і холодна негода. Опади ринуть на цілі області. Нестримний вітер накриє цілий регіон своїм холодним об’ємом повітряних мас.

Пише - джерело.

Як інформують “Факти”, українців, які вже пережили перший температурний рекорд 2023 року, попередили про зміну погоди — за даними Українського гідрометцентру, 5 січня у західних, північних та Вінницькій областях, дощитиме, а північному сході йтиме мокрий сніг. Також очікується налипання мокрого снігу, слабка ожеледь, на дорогах — ожеледиця.

Вітер південно-західний та західний, 7−12 метрів в секунду, вночі у західних областях, вдень в Україні пориви до 15−20 метрів, а на високогір’ї Карпат — до 25 метрів в секунду, хуртовина.

Очікуються пориви вітру і в Києві, тому влада столиці закликає мешканців до обачності — не варто паркувати авто поблизу рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев. Усі вікна будинків мають бути щільно закритими, також з балконів слід прибрати предмети, які можуть випасти назовні.

Читайте також:  Скоро в Україні серйозно зміниться погода: синоптик попередила, чого очікувати (карта)

Тим часом синоптикиня Наталка Діденко відзначає, що температурні позначки суттєвих змін поки що не зазнають.

Згідно з її прогнозом, температура повітря найближчої ночі в Україні становитиме -3-+4 градуси, вдень до +8 градусів, на півдні та заході місцями до +7+11 градусів. Найхолодніше вже буде на північному сході України, 0+4 градуси.

Також вона очікує на суттєве похолодання на Різдво. Найхолоднішими на свята будуть Сумщина, Харківщина, Чернігівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Луганщина, частина Дніпропетровщини та Запоріжжя. У нічні години впродовж 7−9 січня тут температура повітря може опускатися до -10−16 градусів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: