facebook

ТОП мемів про війну, які підтримували дух українців

Впродовж війни українці піднімають собі бойовий дух сміхом. Гумор став головною зброєю для багатьох. Тож за 12 місяців повномасштабного вторгнення у соціальних мережах з’явилося чимало мемів, які стали шалено популярними. Пропонуємо ТОП-підбірку.

Пише - джерело.


В перший день війни з’явилася фраза, яку українці із задоволенням використовують й досі. Йдеться про “Русский военный корабль, иди на ***” . Ця фраза – це відповідь українських прикордонників з острова Зміїний на пропозицію російського крейсера «Москва» здатись.


Роми вкрали в окупантів танк. Сталося це недалеко від Каховки. Пізніше виник такий своєрідний челендж серед людей ромської національності. І таких випадків було десятки.😂


Фраза “Доброго вечора, ми з України” стала вже культовим привітанням для українців. А під час війни трек і фраза здобули шалену популярність.

Зокрема, саме так вітався у своїх відеозверненнях голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Щоб вирахувати диверсантів українці придумали тест-перевірку на «справжнього» українця через пароль “Кропивницькі паляниці зі смаком полуниці продаються у крамниці біля Укрзалізниці”. Ті, хто провалив цей “екзамен” потрапляв у полон.


Війна внесла корективи у вибір імен для немовлят. Дівчаток часто називали Джавелінами, а хлопчиків – Байрактарами. А все через те, що це була перша ефективна зброя, яку надали світові лідери для боротьби з окупантами.


А от “заспокійливим” для українців свого часу стала фраза Олексія Арестовича про те, що війна закінчиться через 2-3 тижні. Прихильників цей мем завоював багато.😉


“А я сейчас вам покажу, откуда на Беларусь готовилось нападение…”, – саме ці слова не один раз повторював невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко про начебто плани України щодо нападу на Білорусь. Ця фраза стала одним із найпопулярніших мемів.😂

Читайте також:  Температура, блювота та діарея: на Прикарпатті через спалах інфекції закрили дитячий табір (відео)


Жартом року стала заява глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова про головне завдання його терористів – знайти і вбити Степана Бандеру.  Лідер ОУН помер 64 роки тому, але від однієї згадки його імені росіяни починають божеволіти від ненависті.


Підіймав дух українцям й інтернет-мем Чмоня. Він виник у березні 2022 року як висміювання незграбного зовнішнього вигляду російських військових, які беруть участь у вторгненні РФ в Україну. Але пізніше колекцію “Чмоня” доповнив кум путіна і нардеп-втікач від проросійської партії «ОПЗЖ» Віктор Медведчук, якого затримали у військовій формі.


Пізніше мемом стало звернення “І дост карагюнде белі олур” екс-телеведучої та дружини Медведчука Оксани Марченко, яка звернулася до президента Туреччини Реджепа Ердогана, щоб він врятував її чоловіка.

Фраза “Добрий день, everybody”  британського екс-прем’єра Бориса Джонсона стала популярною після привітання з українцями під час візиту до Києва. «Добрий день, everybody» завірусилося серед українців і застосовується для різних життєвих ситуацій.


“Цей день настав” – популярним мем став після слів телеведучого і волонтера Сергія Притули про оголошенням нового збору для українських військових.

росіяни почувши заклик “смерть катам” зрозуміли його по-своєму. Вони подумали про загрозу для чотирилапих друзів.

Ще одна подія, яка підняла дух українців у 2022 році – вибух на Керченському мосту.  8 жовтня сталася “бавовна у Криму”, що зробила подарунок всім українцям. А слово «бавовна» надовго ввійшло в наш лексикон.

The post ТОП мемів про війну, які підтримували дух українців appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: