facebook

Тараса Мельника з другої спроби призначили керівником обласної дитячої лікарні

Сьогодні, 31 липня в Івано-Франківську відбувається 36 сесія обласної ради. Серед питань, винесених на розгляд – і призначення генерального директора обласної клінічної дитячої лікарні.

Голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що це питання винесли на сесію з подання медичної комісії облради. Але вже після президії облради, вчора ввечері від ОДА надійшло прохання подати на розгляд це питання все таки від департаменту охорони здоров’я.

Пише - джерело.

«Треба відзначити, що комісія не може виносити на розгляд питань, але маємо факт, що ОДА все-таки зреагувала. Тому пропоную, аби питання розглянули таки від департаменту охорони здоров’я. Аби потім хтос ь не мав причин оскаржувати наше рішення в суді. А департамент нехай скасує своє рішення про новий конкурс, який вони вже встигли оголосити», – звернувся Олександр Сич.

Відтак, таку пропозицію голови облради депутати підтримали. Тож, виконуючий обов’язки керівника департаменту охорони здоров’я зачитав депутатам проект рішення – призначити Тараса Мельника генеральним директором обласної клінічної лікарні на 5 років.

Натомість депутати поцікавилися, чим керувалися у департаменті, коли оголосили новий конкурс. Чиновник пояснив, що керувалися статутом лікарні та відповідними положеннями. Мовляв, мали два варіанти – або подати кандидатуру Мельника на розгляд депутатів ще раз, або оголосити новий конкурс.

Втім, депутат Ігор Дебенко поцікавився, яка причина таких рішень департаменту.

«Назвіть конкретно, хто винен у тому, що призначення гендиректора дитлікарні тягнеться вже з лютого. Бо зараз роблять винних у всьому депутатів, які мовляв не проголосували. Але на розгляд питання винесли лише два місяці тому, та й тоді проти ніхто не виступав. А тут оголосили новий конкурс, а за два дні вже скасували. Поясніть ці дії», – зауважив депутат.

Читайте також:  На Долинщині підтримали сім’ї, які опилися у складних життєвих обставинах

Його позицію підтримали колеги, мовляв, тоді просто бракувало депутатів. І новий конкурс причин оголошувати не було. Втім, посадовець не мав відповіді на це запитання. Також Василь Попович поцікавився у голови ОДА Віталія Федоріва, як могли оголосили конкурс під час карантину. Адже посадовець раніше говорив, що під час карантину не можна оголосити конкурс на посаду керівника департаменту охорони здоров’я.

Федорів запевнив, що ніяких маніпуляцій не було, просто посада керівника департаменту відноситься до держслужби. Мовляв, це різні категорії посад.

Відтак, перейшли до розгляду питання. Голова медичної комісії Манолій Піцуряк закликав депутатів підтримати Тараса Мельника на посаду генерального директора дитлікарні, окільки він професіонал своєї справи. На його підтримку висловилися ще кілька депутатів обласної ради.

Тарас Мельник запевнив, що зможе добре працювати на посаді керівника лікарні, бо має план розвитку щодо кожного відділення.

Не обійшлось без казусів. Зокрема, голова фракції БПП “Солідарність” Остап Дзеса, закликавши депутатів не виступати на підтримку Мельника, а просто натиснути кнопку. Мовляв, аби не було як того разу. На це зреагував Олександр Сич, відзначивши, що минулого разу саме фракція БПП віддала за Мельника найменше голосів.

Тож після обговорення та виступів депутатів, представників колективу та громадськості Тараса Мельника призначили на посаду генерального директора обласної дитячої лікарні терміном на 5 років – 52 депутати «ЗА».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: