facebook

Такого в Польщі ще не було. Наші люди виїжджають тисячами. В Україні може не залишитись працездатного населення

У Польщі кількість українських заробітчан досягла історично високої позначки, при цьому попит на них все ще залишається високим.

Пише - джерело.

Одна з причин: ВВП в сусідів за підсумками року збільшиться на 11,1%, поляки активно виходять із кризи й потребують робочої сили. Найвища потреба у фахівцях на харчові заводи, склади і виробництво.

Про це розповіла директорка одного з департаментів міжнародної компанії Gremi Personal Анна Джоболда. “Польща відчуває гострий дефіцит працівників з України в усіх ключових галузях економіки. Польська економіка компенсувала втрати від пандемії й демонструє найвище зростання ВВП за всю історію – на 11,1% за рік, за даними Головного управління статистики Польщі. Активність промислових компаній з найму нових працівників є також найвищою”, – розповідає експертка.

Працівники потрібні на виробничі підприємства – харчової і переробної промисловості, виробництво пластмасових виробів, логістичні центри, склади, будівництво. Це ті сектори економіки, де працює близько 80% українців у Польщі.

Фермери стверджують, що збір яблук під загрозою зриву: ставки для працівників уже настільки високі, що збір врожаю не має економічного сенсу. Дефіцит кадрів також не дозволяє вийти на допандемійний рівень сфери обслуговування і гостинності (готелі, ресторани і кафе).

Читайте також:  У Польщі заявили про брак працівників з України: у які галузі кличуть заробітчан

Найпопулярніші вакансії:

Робота на м’ясокомбінатах та рибзаводах.
Це різні вакансії – від забою курей та індиків або філетування риби до пакування готової продукції. Таку роботу пропонують і чоловікам, і для жінкам. Причому досвід на таких закладах і знання польської мови не є обов’язковим. За місяць можна заробити 4–6 тис. злотих (27-40 тис. грн) залежно від графіку роботи.

Робота на складах для галузі e-commerce.
Це робота з пакування одягу та сортування замовлень. На місяць можна заробити 3,5 -4,5 тис. злотих залежно від графіку роботи (23,5-30 тис. грн).

Робота для чоловіків на виробництві дерев’яних та металевих виробів.

Найбільший брак працівників у Польщі нині в сферах, де потрібна чоловіча праця – виробництві дерев’яних та металевих виробів чи на заводах з виробництва пластикових виробів (різні товари для дому). На місяць можна заробити 3,8-4,5 тис. злотих на руки залежно від графіку роботи (25,5-30,1 тис. грн)

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: