facebook

Ситуація в Бахмуті загострилася – ISW

Російські окупанти продовжують штурми Бахмута та перекидають туди свої сили.

Пише - джерело.

Російські війська досягли певних територіальних здобутків у Бахмуті. Сили ПВК “Вагнера” просунулися далі на захід у Бахмуті та поблизу Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута).

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Міністерство оборони Росії заявило, що “вагнерівці” захопили два квартали в північному та західному Бахмуті. Російський військовий блогер стверджував, що сили групи “Вагнера” досягли незначного прогресу в північному Бахмуті та продовжували атакувати українські позиції в західному та південному Бахмуті.

“Воєнкор”, пов’язаний з “Вагнером”, стверджував, що артилерія бойовиків збільшила темп вогню в районі Бахмута після постачання артилерійських боєприпасів 7 травня з російського Міноборони.

Нагадаємо, 5 травня Євген Пригожин поскаржився на критичну нестачу боєприпасів у ПВК “Вагнер”. Він показав трупи безлічі бійців, які загинули всього за добу, 4 травня, і вилаявся на адресу керівництва ЗС РФ – міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Василя Герасимова.

Читайте також:  Екстрасенс з шоу “Битва екстрасенсів” шокував світ своїм передбаченням війни: “Ісус ходить Майданом

Невдовзі Євген Пригожин анонсував вихід ПВК “Вагнер” із Бахмута 10 травня через дефіцит озброєння. Він заявив, що найманці планують передати позиції регулярним частинам ЗС РФ.

Згодом Рамзан Кадиров запропонував замінити ПВК “Вагнер” у Бахмуті загоном “Ахмат”. З його слів, чеченські бойовики готові зайняти місто протягом кількох годин.

“Мені, як і кожному небайдужому до долі нашої країни, неприємно чути останні заяви Євгена Вікторовича і подвійно неприємно, що керівництво Міноборони Росії не коментує чи не зустрічається з керівництвом ПВК “Вагнер” для ухвалення будь-якого рішення чи роз’яснення”, — написав Кадиров.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: