facebook

Ситуація критична: у Калуші збільшиться кількість безпритульних собак

Волонтери калуського притулку “Дім Сірка” найближчим часом обіцяють випустити на вулицю приблизно 30 собак.

За словами в.о. керівниці притулку Вікторії Безрук, усе через те, що останнім часом люди викидають на вулицю багато цуценят, інформує Фіртка з посиланням на Суспільне.

Пише - джерело.

За її словами, вольєри вже переповнені, а малим собакам згодом потрібно більше місця. Зараз у притулку перебуває 300 дорослих собак та ще 60 підлітків та цуценят, яким згодом потрібно жити у більших вольєрах.

Волонтерка Леся Кошелева каже, що ситуація є критичною. Люди не хочуть ні стерилізувати собак, ні доглядати цуценят. Тварин вивозять та залишають біля дороги. Нещодавно волонтери підібрали навіть гончу собаку із дев’ятьма цуценятами.

“За день може бути 20 дзвінків. Нас просять забрати цуциків. Грабівка, Негівці, Верхня – ми не в силах усіх забрати. Вісім собак сидіти у вольєрі не можуть, це – просто нереально. Вольєр розрахований на двох-трьох собак”, – розповідає Леся Кошелева.

За словами волонтерки, розширення притулку проблему не вирішить. Зменшити популяцію безпритульних псів можна, якщо змусити власників реєструвати чотирилапих, чипувати та стерилізувати собак. Також потрібна допомога поліції у пошуку та покаранні людей, які викидають тварин.

Читайте також:  Через три роки в Калуші планують повністю відмовитися від центрального опалення

“Наприклад, якщо собак продають “розведенці”, значить, відповідно, повинен бути якийсь податок. Якщо це не люди, які розводять собак, то собака має бути стерилізована”, – пояснює ситуацію Леся Кошелева.

За словами в.о. керівника притулку Вікторії Безрук, тварин з притулку випускали й раніше. Найближчим часом планують випустити більше, ніж зазвичай – приблизно 30 тварин. Так у “Домі Сірка” звільнять місця для молодняка.

“Стараємося трохи щодня випускати, щоб не всіх зараз. По Калушу тих, яких виловлюємо, то стерилізуємо. Кілька днів тримаємо, відгодовуємо і відпускаємо. Якщо собака в жахливому стані, то ми не можемо її випустити. Якщо собака здорова, то ми стараємося одразу випускати. Зараз потрібно якнайшвидше, тому що підростають підлітки. Їх треба десь садити, але немає куди. Тому мусимо випускати”, – пояснила Вікторія Безрук.

Вона каже, що волонтери звертаються за допомогою до поліції, проте там лише розводять руками.

Речниця обласної поліції Христина Максимчак це заперечує. За її словами, усі заяви реєструють і перевіряють. Якщо порушення підтверджується, – відкривають кримінальне провадження.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: