facebook

Синоптики розповіли, якою буде зима 2022-2023

Українців лякають прогнозами про надзвичайно сувору зиму 2022-2023 років. Тож в Укргідрометцентрі пояснили, чи варто нам готуватися до екстремальних морозів.

Пише - джерело.


Як повідомили синоптики УГМЦ у Facebook, інформація про зиму з тріскучими морозами не обгрунтована.

“Сучасний розвиток метеорологічної науки у всьому світі не дозволяє складати прогнози розвитку атмосферних процесів з такою великою завчасністю”, – пояснюють вони.

Разом з тим, є можливість аналізу погоди завдяки метеорологічним спостереженням, які нараховують у більшості областей України 80-100 і більше років.

За результатами аналізу температурних показників за останні десятиліття можна зробити наступні висновки:
середня температура зимового періоду за період грудень-лютий очікується на 1-2 градуса вищою за норму, розрахованою за період 1991-2020 рр.;
ймовірність тривалих холодiв у зимовий період в Україні є мінімальною;
цілком ймовiрнi короткочаснi суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб;
перенесення початку опалювального періоду на пізніші терміни та його закінчення на більш ранні терміни є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.
Зима в Україні 2022-2023: прогноз кліматологів
Раніше керівниця відділу клімату ГО “Екодія” Євгенія Засядько розповіла, що через зміни клімату холодний період у зимові місяці буде скорочуватись.

Читайте також:  Снігопад, хуртовини і мороз в Україні: синоптик назвала дату нової атаки циклону

Своєю чергою, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. “Очікується, що зима в Україні буде теплою. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019-20 роках. І всі наступні та попередні зими були також теплими. Температура повітря постійно підвищується, і особливо це помітно в зимовий період”, – говорить вона.

Та, незважаючи на це, низка ЗМІ постійно пише про те, що на Україну чекає холодна зима. Такі прогнози, як бачимо, необгрунтовані.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: