facebook

“Світ має назвати лиходія злочинцем”: глава ОП закликав створити спеціальний міжнародний трибунал для рф

Україна знайшла, як притягнути до відповідальності за злочин агресії вище політичне керівництво росії. Про це в Нью-Йорку на відкритті виставки Russian War Crimes заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Пише - джерело.


“Ми з першого дня нової фази російської агресії 24 лютого шукали відповідь на питання: як притягнути до відповідальності тих, хто вирішив її проводити. Ми зважили всі наявні механізми. Від резолюцій ООН до рішень Міжнародного кримінального суду. Ми провели тисячі консультацій із найвідомішими юристами-міжнародниками різних країн. І дійшли однозначного висновку: для притягнення до відповідальності керівництва посії за агресію проти України обов’язково створити спеціальний міжнародний трибунал”,- сказав Єрмак.

З ним згоден президент Латвії Егілс Левітс.

“Багато хто каже, що Міжнародний трибунал не досягне кінцевого результату, оскільки ми однаково не зможемо домогтися того, щоб володимир путін фізично опинився у в’язниці. Це не важливо. Якщо за все, що зробили путін і його подільники, вони отримають підозри і ордери на арешт, це буде достатньо для відновлення справедливості. Світ повинен назвати лиходія злочинцем”, – сказав Левітс.

Читайте також:  Працівники СБУ знайшли “лівого” алкоголю на Закарпатті на півтори мільйони гривень

Зі свого боку прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що цивілізований світ має притягнути до відповідальності не лише виконавців.

“Ті, хто наказують, ті, хто розробляють плани, ті, хто дають вищу санкцію винні не менше, а навіть більше. Недарма на знаменитому Нюрнберзькому процесі головними фігурантами були саме лідери Третього рейху, на них лежала головна відповідальність і вони отримали по заслузі. Мусимо знову пройти цей шлях. А для цього необхідно створити новий юридичний механізм розслідування та переслідування політичного і військового керівництва рф “, – сказав прем’єр.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: