facebook

Сувеніри за донат на ЗСУ: прикарпатські волонтери створили крамницю, щоб допомогти армії

Волонтери “Громадської ініціативи Галичини” створили онлайн-крамницю з українськими сувенірами, щоб допомогти ЗСУ.

Пише - джерело.

Увесь прибуток від продажу спрямують на закупівлю дронів для військових, розповіла Суспільному представниця організації Людмила Лінник.

Реалізувати цей проєкт волонтерам допомогли митці не лише з Прикарпаття, а й інших міст, говорить волонтерка.

“Якщо, наприклад, говорити про серію шоперів, це — авторські роботи. Є кілька принтів за мотивами гуцульських ліжників. Вони так і називаються “Скарби Гуцульщини”. Тут — килими й ліжники наші карпатські. Художниця, яка їх створила, — Оксана Тригуб-Мілашевич. Інші екошопери — це серія з берегинями, ляльками-мотанками”, — розповідає Людмила Лінник.

У магазині можна придбати розписані гільзи з фронту. На них зображені роботи художника Нікіти Тітова. Цей задум допоміг реалізувати реставратор Валерій Твердохліб.

Волонтерка каже:

“Наша крамничка створена ще й для підтримки українських митців. Українське мистецтво зараз має попит, і ми намагаємося цьому також сприяти. Серед наших покупців — переважно українці, але були замовлення й з-за кордону — у США, в Європу, одну посилку ми відправили в Австралію. Це — такий символічний момент, свого роду об’єднання українців навколо якоїсь ідеї”.

Волонтери допомагають армії з 2014 року, каже представниця “Громадської ініціативи Галичини” Леся Качурова. На фронт бійцям вони закуповують військову амуніцію та автівки. Для цього організація проводить не лише збори грошей, а й різні благодійні аукціони. Зокрема, створили мистецьку крамничку, щоб заохотити українців допомагати армії, говорить волонтерка.

“На сьогодні ми привезли 122 автівки. Вони різні: джипи, пікапи, карети швидкої допомоги, евакуаційні машини, вантажні. Оскільки ми — “старі” волонтери, то передбачали, що активність українців з часом спаде. І ми були готові до цього. Тому намагаємося проводити такі заходи, щоб залучити додаткові гроші”, — розказує Леся Качурова.

Зробити замовлення можна онлайн на сайті крамниці або ж прийти до офісу волонтерів. Покупцям з інших міст чи країн сувеніри відправляють поштою.






The post Сувеніри за донат на ЗСУ: прикарпатські волонтери створили крамницю, щоб допомогти армії appeared first on Місто.

Читайте також:  Нещасний випадок чи закатований бабусею: нові подробиці про знущання з 7-річного хлопчика з Черкас

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: