facebook

Сутенер, який вистрелив у клієнта в Івано-Франківську, отримав 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Сумської області, який вчинив хуліганство із застосуванням предмета заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень та вчинив умисне тяжке тілесне ушкодження.

Пише - джерело.

19 вересня 2021 року близько 5 години ранку потерпілий прийшов до приміщення квартири на перехресті вулиць Південний бульвар-Хотинська з метою отримати інтимні послуги. Однак, одна з проституток відмовилась надавати інтимні послуги і з потерпілим виник конфлікт, пише Галичина.

Адміністраторка борделю викликала свого чоловіка, який проживав у цьому ж будинку, щоб він владнав конфлікт. Спочатку він розпилив сльозогінний засіб в обличчя потерпілого, після чого повернувся до своєї квартири, де взяв револьвер.

У дворі будинку обвинувачений почав переслідувати потерпілого, здійснивши у його напрямку близько дев’яти пострілів.

Після здійснення пострілів та заподіяння потерпілому тілесних ушкоджень, обвинувачений припинив свої хуліганські дії та покинув місце вчинення злочину.

У результаті умисних дій обвинуваченого, потерпілому заподіяно тілесні ушкодження у вигляді одного проникаючого кульового поранення грудної клітки та її органів із забоєм лівої легені, яка ускладнилась лівобічним гемопневматорексом, що викликало необхідність у проведенні оперативного лікування, які відповідно до висновку судово-медичного експерта відноситься до тяжких тілесних ушкоджень, як таких, що є небезпечними для життя в момент спричинення.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав частково. Він повідомив, що йому зателефонувала подружка дружини та повідомила, що вони разом з дружиною обвинуваченого та їх подругою знаходяться в квартирі і в них виник конфлікт з чоловіком, що перебуває з ними в квартирі. Обвинувачений спустився на перший поверх будинку та побачив, що двері квартири відчинені, а на вході в квартиру стоїть потерпілий, при цьому одна з подруг його дружини вже вийшла з квартири. Намагаючись припинити незаконні дії потерпілого, обвинувачений розпилив йому в очі препарат сльозоточивої дії, після чого потерпілий зайшов в квартиру та закрив двері зсередини, а обвинувачений побіг в свою квартиру на дев’ятий поверх по револьвер. Коли повернувся, то почув крики на вулиці і зрозумів, що обвинувачений вже вийшов з квартири та продовжує переслідувати подружку його дружини. Вийшовши на вулицю, побачив потерпілого та попросив його заспокоїтись, однак той поводив себе агресивно та погрожував фізичною розправою і обвинувачений з метою припинення незаконної поведінки потерпілого був змушений застосувати револьвер, вистріливши з нього декілька разів в потерпілого.

Читайте також:  У Польщі подружжя викрало жінку, поголило її та зґвалтувало: шокувальна причина

Незважаючи на часткове визнання вини обвинуваченим, його винуватість у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.296 та ч.1 ст.121 КК України підтверджується показаннями свідків, висновками експертиз, письмовими та речовими доказами, дослідженими у судовому засіданні.

У судовому засіданні потерпілий після роз’яснення його прав судом від дачі показань відмовився, вказавши, що жодних претензій до обвинуваченого не має.

Одна з жінок, що перебувала у квартирі, повідомила, що дружина обвинуваченого попросила її надати інтимні послуги потерпілому. Пробувши в спальні з потерпілим декілька хвилин, їй не сподобалась його неадекватна поведінка і вона повернула йому гроші та відмовилась від надання інтимних послуг. Однак потерпілому це не сподобалось і він продовжував ходити біля неї, вимагаючи продовження. За її словами, потерпілий вів себе не настільки агресовно, як неадекватно, а саме то без причини матюкався, то плакав.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років.

Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту його фактичного затримання для виконання вироку.

Зазначимо, що з 19 вересня по 1 грудня 2021 року обвинувачений відбував покарання у вигляді попереднього ув’язнення, після чого був випущений під заставу у розмірі 113,5 тисяч гривень.

Обраний щодо обвинуваченого запобіжний захід у вигляді застави – до набрання вироком законної сили суд залишив без змін.

Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: