facebook

Суд визнав нацистською символіку дивізії СС “Галичина”

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії Українського інституту нацпам’яті та його колишнього голови Володимира В’ятровича щодо їх висновку про те, що символіка дивізії СС “Галичина” не є нацистською. Відповідним рішенням суду у Telegram поділився нардеп Максим Бужанський, передає УНН.

“Дуже велика перемога справедливості, здорового глузду і закону. Тільки що суд виніс рішення у справі, про визнання символіки нацистської дивізії Галичина – нацистською. Тій самій справі, через яку В’ятрович 3 роки ховався від суду”, – написав Бужанський.

Пише - джерело.

Так, рішенням окружного адміністративного суду міста Києва дії Інституту нацпам’яті визнали незаконними.

“Визнати протиправними дії Українського інституту нацпам’яті та голови Українського інституту нацпам’яті по наданню висновку про те, що символіка 14 гренадерської дивізії військ СС “Галичина” відповідно до чинного законодавства не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення або публічне використання якої в Україні заборонено”, – йдеться у рішенні суду.

Читайте також:  Харві Вайнштейна засудили до 23 років в'язниці у справі про домагання

Відтак, суд зобов’язав стягнути з Українського інституту нацпам’яті понесені позивачем судові витрати.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда у 2019 році написав листа до учасників заходу, присвяченого пам’яті убитих у Гуті Пеняцькій 28 лютого 1944 року. У своєму листі Дуда звинуватив у “геноциді” солдатів дивізії СС “Галичина” і Української повстанської армії у цьому населеному пункті.

Як повідомляв УНН, колишній голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає дивним той факт, що посольство Польщі висловило ноту протесту Міністерству закордонних справ України у зв’язку з текстом інформаційної таблиці неподалік пам’ятника жертвам у Гуті Пеняцькій.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: