facebook

Суд оштрафував жінку, яка працювала на рекордній плантації коноплі у Стопчатові

Косівський районний суд визнав винною у незаконному посіві і вирощуванні коноплі жінку, яка працювала у теплицях ППФ «Явсон» в селі Стопчатів.

Як писав КУРС, у вересні 2019 року на Косівщині правоохоронці виявили рекордну плантацію коноплі, яку вирощували у теплицях площею 4 га.

Пише - джерело.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад вісімдесят дев’ять тисяч рослин коноплі і 1165 кілограмів сухого подрібненого листя й суцвіть канабісу. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на чорному ринку могла сягнути п’ятдесяти мільйонів євро.

Відповідно до ухвали суду утилізовано три вантажні автомобілі подрібненої наркотичної коноплі.

Агроному, охоронцю та орендарю теплиць Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 5 090 650 грн кожному.

Читайте також:  Чоловік задушив колишню під час сексу

Днями у рамках розслідування з’явився перший вирок. Винною у посіві і вирощуванні коноплі визнали жінку з села Попельники Снятинського району, яка працювала у теплиці.

У серпні 2019 року обвинувачена, не будучи обізнана з планами злочинної групи, погодилась працювати у теплицях за 1000 грн на день.

Разом з іншими працівниками теплиці жінка займалася незаконним посівом та вирощуванням конопель.

У суді обвинувачена визнала свою вину та пояснила, що не була обізнана в злочинному плані та не знала про вирощування наркотичного засобу. А через важке матеріальне становище змушена була працювати. У вчиненому щиро розкаюється та просить суворо не карати.

У результаті суд визнав її винною та призначив 8500 гривень штрафу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: