facebook

Студентам мають повернути гроші за гуртожитки в період дистанційного навчання

За студентами, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада, має обов’язково зберігатися місце проживання. Кошти за період непроживання в гуртожитку мають бути повернені студентам або зараховані як платіж на наступний період проживання.

На цьому наголосив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет під час ток-шоу «Марафон» на телеканалі «Наш» 27 жовтня 2020 року, пише “Західний кур’єр” із посиланням на пресслужбу МОН.

Пише - джерело.

Насамперед т.в.о. Міністра звернув увагу на те, що Уряд та МОН лише рекомендували студентам за можливості залишити гуртожитки на час введення карантинних заходів. Сергій Шкарлет наголосив, що примусово виселяти студентів з гуртожитків не мають права.

Читайте також:  Чи можуть вчителі надсилати завдання у Viber замість онлайн-уроків? Відповідає Шкарлет

«Враховуючи автономію закладів вищої освіти, ми рекомендували за можливості звільнити гуртожитки. Але прописали, що діти-сироти, діти з тимчасово окупованих територій, з «червоної» карантинної зони, студенти, які перебувають на навчально-виробничій практиці або працюють, іноземці та особи без громадянства залишаються проживати у гуртожитках, дотримуючись усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря», – сказав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що МОН постійно в діалозі з університетами стосовно цього питання і скарг поки що не було. У разі порушення прав студентів очільник МОН закликав звертатися на «гарячі лінії» Державної служби якості освіти.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: