facebook

Стрітенська свічка: інструкція до використання

На сороковий день після Різдва Немовля Ісуса батьки принесли до храму, де назустріч Святій Родині вийшов старець Симеон, який чекав на Господа упродовж тривалого часу. Симеон глянув на малюка й сповістив, що принесене до храму Немовля служитиме спасінню людей. Ця зустріч старця й Немовляти увійшла в історію християнства як Стрітення Господнє.

Пише - джерело.

Що ж має спільного стрітенська свічка чи, як її в народі називають, «громовиця» та саме свято Стрітення Господнього розповів о. Іван Жук, сотрудник Архикатедрального Собору Воскресіння Христового м. Івано-Франківська, пише “Нова Зоря”.

За словами священника, стрітенська свічка не повинна стояти для оздоби приміщення чи у шафі.

“Ми освячуємо стрітенську свічку для щоденного використання під час щоденної молитви. Багато родин мають чудову традицію: запалюють цю свічку за обіднім столом, коли вся сім’я зібралась разом. Але знову ж таки наголошую, що перед обідом варто й помолитися…. Коли освячується стрітенська свічка, священник читає певну молитву, свого роду «малий екзорцизм». Свічка стає видимим знаком невидимої Божої ласки. І в особливо важких обставинах життя: при хворобі, важких пологах, коли рідні пускаються в далеку дорогу, потрібно приклонити коліна в молитві і запалати саме стрітенську свічку для підсилення вашої молитви. Щодо вашого питання, чи захищає вона від грому… Є така українська приказка: «Пізно христитися, коли гримить». Як я вже казав, світло віри, надії та любові до нашого Господа має горіти у наших серцях, як ця стрітенська свічка. І це світло має горіти кожного дня, а не тільки тоді, коли блискає та гримить. Бо тоді й свічка не поможе”, – говорить о. Іван Жук.

Читайте також:  Це неприхований сатанізм: франківський священник пояснив, що таке Хеловін

Також священник додає, що стрітенську свічку в жодному випадку не можна використовувати для ворожбицтва чи зливання на віск. Адже використання святих речах у таких нечистих справах називається оскверненням.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: