facebook

Стометрівкою пронесли 20-метровий прапор єдності

Кількадесят мешканців Івано-Франківська пронесли 20-метровий жовто-блакитний прапор головною вулицею міста.

Організаторка акції Наталія Перцович зазначила, що сьогодні на Вічевому Майдані кожен франківець може долучитися до символічного єднання і залишити побажання для українців з інших міст.

Пише - джерело.

«Сьогодні до нас привезли прапор, який мандрує Україною і об’єднує українців. Зранку він був у Коломиї, зараз у Франківську, а вже завтра його відправлять на Закарпаття. Він об’їжджає країну із сходу на захід, із півночі на південь», – розповіла Наталія Перцович

Акція “Прапор єдності” – це один з етапів підготовки до Дня Незалежності України.

Міста-учасники передають між собою 20-метровий стяг України, на ньому пишуть побажання один-одному.

Читайте також:  Ізраїль просить Україну заборонити цьогорічне паломництво хасидів до Умані

«Сьогодні, коли хочуть знищити нашу мову, віру, національність, державний прапор України як ніколи потребує нашого захисту. Як народ, як сильна нація ми повинні стати на захист усього українського. Прапор – це символ, під яким борються військові на сході. Це символ, з яким ми виходимо протистояти ворогові. Символ єдності.

Сподіваюсь, до 23-го серпня, до Державного Дня прапора на цьому стягові залишать свої підписи мешканці усіх міст України. Це свідчитиме про цілісність країни, про те, що є люди, готові боротися і захищати національні символи», – сказав під час виступу депутат Івано-Франківської міської ради Степан Руднянин.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: