facebook

Стали відомі деякі подробиці смерті породіллі в Івано-Франківську

Вчора, 30 березня, в Івано-Франківську в обласному пологовому будинку померла породілля.
Цю інформацію підтвердили під час брифінгу в обласній державній адміністрації, який відбувся 31 березня, повідомляє WestNews.

«Так, вчора сталася така трагедія, померла жінка. Роди були фізіологічні. Дитина на даний момент народилася в термін вагітності – 38-39 тижнів. Це дівчинка, вагою 2,5 кг. На даний час, стан дитини задовільний. Дихає самостійно, знаходиться під спостереженням медиків», – розповів головний лікар області.

Пише - джерело.

«Департамент охорони здоров’я розробив за участю провідних спеціалістів заходи щодо рекомендації госпіталізації хворих чи вагітних в лікувальні заклади. Враховуючи ці всі заходи, в обласному пренатальному центрі було відділене окреме приміщення для прийому хворих із підозрою на коронавірус.

Що стосується жінки, яка померла. Вона поступила з плановою госпіталізацією, враховуючи її попередній діагноз. На початку березня 2020 року, з Болехова, скерована в обласний пренатальний центр з діагнозом «хронічна артеріальна гіпертензія». На той час було 36 тижнів вагітності.

10 березня вона була госпіталізована в реанімаційне віддалення, в неї були дуже високі тиски (в діапазоні 180 на 100, 200 на 110). Жодних ознак на момент переведення її в реанімаційне відділення не було. Тому що температура тіла була в нормі, не було ознак кашлю, чи дихальної недостатності. Вона лікувалася як вагітна з «гистозом».

Читайте також:  У будинку на Калущині вибухнув котел: жінка та двоє дітей у реанімації

Проте 29 березня різко піднялася температура, 38-39 градусів. Почало наростати явище дихальної недостатності. Тоді лікарем акушер-гінекологом було повторно проведено збір додаткового аналізу. Тоді породілля зізналася, що напередодні приїхала з Польщі. Одразу її було переведено в ізольоване приміщення, окреме відділення, яке було з окремим входом. Всі лікарі мали засоби індивідуального захисту. В цей же час, після обіду, в неї почалися фізіологічні пологи. Вона народила дівчинку з вагою 2,5 кілограми. Проте стан її різко погіршувався. Вона була переведена на апарат штучної вентиляції легень. Проведено всі заходи, що відповідають протоколу лікування в такому випадку. Але на жаль, вчора, 30 березня, вона померла», – наголосив Руслан Савчук, головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: