facebook

Стало відомо, коли аварійні відключення електроенергії в Україні змінять на планові

Аварійні відключення електроенергії, які зараз діють в Україні, вже незабаром можна буде замінити плановими. Така можливість з’явиться в регіонах за один-два дні, тобто вже 26-27 листопада.

Пише - джерело.


Таку втішну звістку повідомив українцям в ефірі телемарафону голова Укренерго Володимир Кудрицький.

Найпотужніша з шести ракетних атак, яка була здійснена агресором на об’єкти української енергосистеми 23 листопада, викликала повне відключення електрики в усій країні та одночасну зупинку всіх трьох атомних електростанцій, що працюють на підконтрольній території. Через це в країні стався нетривалий блекаут, а потім почалися аварійні відключення електроенергії по всій Україні.

За цей час (починаючи з 23 листопада) енергетики виконали колосальну роботу, і вже пройшли найскладніший етап відновлення. Тож незабаром можна буде замінити аварійні відключення плановими.

Читайте також:  В Угорщині заявили, що війна Росії проти України "триватиме 4 роки": в іншій країні ЄС відреагували

“Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Усі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки”, – повідомив Кудрицький.

23 листопада, через різні пошкодження, які, на щастя, не призвели до розгерметизації реакторних зон та витоку радіації, всі атомні енергоблоки були в аварійному порядку виведені з експлуатації. Така ситуація сталася вперше за 40 років української атомної енергетики.

Однак завдяки старанням та професіоналізму енергетиків найнебезпечніші пошкодження вже вдалося усунути, і вже надвечір 24 листопада атомні енергоблоки були підключені до енергосистеми та поступово набирають планову потужність. Щойно вони зможуть її набрати, в Україні можна буде перейти від аварійних відключень до планових.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: