facebook

Стало відомо, хто може бути причетним до появи коронавірусу

Джерелом появи коронавірусу міг бути єнотовидний собака. Ними торгували на ринку в китайському Ухані, де почався перший спалах епідемії. Таких висновків дійшла міжнародна група експертів з вірусів, пише УНІАН.

Пише - джерело.

Вчені вивчили генетичні проби, взяті на ринку і навколо нього в перші тижні після початку епідемії. На той час тварин з ринку вже прибрали, але дослідники взяли мазки зі стін, підлог, металевих кліток і візків, які часто використовували для перевезення тварин.

Позитивний результат на коронавірус дали ті мазки, в яких був присутній генетичний матеріал єнотовидного собаки. Щоправда, вчені визнають, що це саме по собі не доводить, що саме ці собаки були джерелом вірусу.

Читайте також:  Найважче буде 40-річним: які виклики чекають на українців після закінчення війни

“Інша тварина могла передати вірус людям, або хтось, заражений вірусом, міг передати вірус єнотовидному собаці”, – кажуть вчені.

Однак аналізи показали, що єнотовидні собаки, ймовірно, є частиною того сценарію, в рамках якого вірус перейшов від дикої тварини до людини.

Видання зазначає, що китайські вчені ще рік тому опублікували своє дослідження за тими ж зразками з ринку в Ухані. Але вони дійшли висновку, що сліди вірусу в пробах з’явилися від інфікованих людей, які робили покупки або працювали на ринку, а не від тварин.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: