facebook

Справа Чекурака: франківські судді відпустили під домашній арешт “Бучу” (фото)

Івано-Франківський апеляційний суд звільнив під цілодобовий домашній арешт фігуранта “справи Шеремета” Владислава Грищенка (Бучу), якого підозрювали у замаху на бізнесмена Михайла Чекурака в Косові.

Пише - джерело.

29 січня відбулось судове засідання у “справі Чекурака”. На лаві підсудних Грищенко Владислав Іванович, Грищенко Інна Петрівна та Шкондеюк Василь Васильович, яким інкримінують “умисне вбивство”.

За версією слідства, 13 липня 2018 року в місті Косів Івано-Франківської області подружжя Грищенків, відомі за позивними «Пума і «Буча» нібито здійснили невдалий замах на місцевого “авторитета” Михайла Чекурака. На приватному домоволодінні Чекурака під автомобіль “Range Rover” було закладено вибухівку, однак вона не спрацювала.

Слідчі пов’язали цей замах зі справою про вбивство журналіста Павла Шеремети.

Зокрема слідчі повідомили, що у замаху на вбивство бізнесмена у Косові влітку 2018 року було використано саморобний вибуховий пристрій, майже ідентичний з тим, який підірвав машину з Шереметом. Врятувало косівського авторитета лише те, що при кріпленні вибухового пристрою підривники не врахували, що зовнішня сторона дна автомобіля Range Rover має спеціальний полімерний захист. Тому пристрій міцно не закріпився і від власної ваги впав.

Читайте також:  Жінку вперше засудили за пропаганду війни

Згодом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розсекретив ім’я підозрюваного у замовленні вбивства косівського бізнесмена – замовником він назвав партнера Чекурака по бізнесу Василя Шкондеюка.

Після гучного затримання фігурантів справи Шеремета у грудні 2019 року Михайло Чекурак перебував під державною охороною. 9 січня 2020 року підприємець помер.

Втім справу Грищенків щодо замаху на Чекурака досі розглядають в суді. Зокрема сьогодні, 29 січня, відбулось чергове слухання у справі про “умисне вбивство” в Івано-Франківському апеляційному суді.

Telegram-канал “Заборона” опублікував відео судового засідання у справі Грищенка.

Судді Малєєв А.Ю., Гриновецький Б.М., Кукурудз Б.І. ухвалили рішення про звільнення під цілодобовий домашній арешт Владислава Грищенка (Бучу).

За рішенням суду, Грищенко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом у Києві і носитиме електронний браслет до 20 лютого. Крім цього, він зобов’язаний не виїжджати з Києва без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, здати паспорти для виїзду за кордон, утримуватися від спілкування з особами, визначеними слідчим суддею або судом, а також прибувати до певної посадової особи зі встановленою періодичністю.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: