facebook

“Спати спокійно не можуть”: експерт назвав зброю, якої найбільше бояться окупанти

Російські загарбники не можуть пристосуватися до швидких ударів американських реактивних артилерійських систем HIMARS.

Пише - джерело.

Російські окупанти, які перебувають у радіусі ураження артилерійських систем HIMARS навіть спати вночі спокійно не можуть, оскільки по місцях зосередження особового складу ворога постійно “прилітає”.

Так оцінив високу ефективність цієї зброї військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі.

“До HIMARS ніхто не може пристосуватися. Усі, хто перебуває у зоні досягнення HIMARS, ходять та озираються вдень і вночі”, – зазначив ескперт.

Олег Жданов підкреслив, що пристосуватися до HIMARS неможливо, оскільки снаряд, випущений з установки долає відстань у 80 кілометрів за 1 хвилину. До того ж системи розташовуються за 10 – 15 кілометрів від лінії фронту, тому почути їхній запуск також важко.

Читайте також:  Загроза нового наступу РФ на Україну: у Міноборони розповіли, чи попередять у разі атаки

За його словами, за доброго освітлення можна лише побачити шлейф від випущеного снаряда в небі. Але тоді проблемою для загарбників стає те, що вони не можуть зрозуміти, куди саме було завдано удар.

“У російських військах склалося чітке усвідомлення, що HIMARS – це непередбачувана зброя і вони бояться її”, – підсумував військовий експерт.

Саме страхом перед цією зброєю можна пояснити те, що заявляють начебто вже знищили тисячі установок в Україні. Хоча на озброєнні ЗСУ всього кілька десятків цих систем.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: