facebook

Сміттям у Івано-Франківській ОТГ займуться чехи

Після місцевих виборів площа Івано-Франківська зросте у 6,5 разів через приєднання до міста 18 населених пунктів. Після 25 жовтня населення Івано-Франківської ОТГ становитеме 290 тисяч. Відповідно збільшиться і кількість відходів та сміття.

Тож сьогодні міська влада підписала меморандум про намір співпраці з чеською фірмою щодо поводження зі твердими побутовими відходами, що у перспективі дозволить побудувати сміттєпереробний завод у Івано-Франківську за кошти ЄС.

Пише - джерело.

“Якщо коротко, то цей документ – це важливий крок до залучення інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу. У нас багато зроблено вже у цьому напрямку. Місто встигло збудувати біогазову установку, сортувальну лінію. Також збудували фільтратопровід”, – повідомив Руслан Марцінків.

Читайте також:  Не могла вийти з квартири через сміття: у Франківську жінка назбирала непотребу до стелі (ФОТО)

Очільник міста також зазначив, що попереду ще багато роботи у цій сфері: підрахунки та аналітика. Адже цей проект – не лише дуже важливий, але й дороговартісний. Сама процедура також вкрай складна та тривала: виготовлення ТО, створення кошторисів, робота над рядом документації.

“Але у разі, якщо всі процедури закінчаться позитивно, то місто отримає кошти з ЄС на будівництво сміттєпереробного заводу”,- запевнив очільник міста.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: