facebook

Сміття перемогло: скверу перед колишньою франківською друкарнею уже не буде?

Кілька тижнів тому на тротуарі перед колишньою обласною друкарнею на вул. Січових Стрільців знову з’явилися смітники.

Хоча ще п’ять років тому на прибудинковій території і клаптику занедбаної зеленої зони перед друкарнею мали намір влаштувати сучасний громадський простір зі сквером, дитячим майданчиком та фонтаном. Проводили хакатони, збирали ідеї та напрацьовували концепцію перетворення цієї території у привабливий та комфортний для всіх простір. Однак все пішло не так. До реалізації цього проєкту наразі так і не приступили. Натомість сюди знову повернули смітники – пише “Західний кур’єр“,

Пише - джерело.

Варто сказати, що смітники там колись уже були. Великою мірою саме через них і загалом занедбану площу перед колишньою друкарнею, яка перетворилась на місце стихійного паркування транспорту, ще п’ять років тому і виникла ідея створення тут громадського простору. Тоді приміщення друкарні ще пустувало і на його першому поверсі ще не було магазину «Вопак». Тепер ця мережа магазинів закривається і про майбутнє будівлі, як і площі перед нею, принаймні офіційно, остаточно нічого не відомо. Але власники території позаду друкарні, де досі стояли смітники, попросили їх забрати.

Читайте також:  Аудитори перевірили проект нового моста на Пасічну. Марцінків заявив, що на їх висновки намагалися вплинути

«Нас попросили звідти смітники забрати, бо там приватна територія і там теж щось має бути, – каже директор міського Департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак. – Тому ми наразі перемістили їх на тротуар перед колишньою друкарнею. В планах є зробити там підземний контейнерний майданчик, як на вул. Грушевського, щоб не було антисанітарії, неприємних запахів від контейнерів, бо це центр міста. Але він буде коштувати 500-600 тисяч гривень, і поки що таких вільних коштів немає. На жаль, в центрі міста стиснені умови і за всіма нормами розмістити відкритий контейнерний сміттєвий майданчик фактично ніде. Тому поки що тимчасово він буде там».

Подальші перспективи влаштування громадського простору перед колишньою друкарнею, на думку М. Смушака, наразі теж невтішні.
За його словами, такий проєкт мало б реалізувати Управління капітального будівництва. «Це була ініціатива громадської організації «Тепле місто», – каже М. Смушак. – Взявши за основу їхні пропозиції, свого часу УКБ розробляло проєкт реконструкції цієї території та влаштування там скверу. Але вартість проєкту, наскільки мені відомо, 8-9 мільйонів гривень. На жаль, зараз таких коштів у міському бюджеті не знайшлося».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: