facebook

Скільки українців бажають покинути Неньку, аби жити за кордоном? (ДАНІ)

І де в нас таких бажаючих – найбільше

Пише - джерело.

«Нашого цвіту по всьому світу»: відомий вислів, який можливо пояснює – чому Україні не вдається зайняти гідне місце на міжнародній арені й стати країною, на яку рівнялися б інші.

За результатами репрезентативного дослідження, яке було проведене платформою для соціологічних та маркетингових ріалтайм досліджень LibertyReport.ai, було виявлено, що 23% дорослого населення України хочуть змінити країну проживання.

Цікаво, що показник бажаючих виїхати з України серед чоловіків і жінок майже ідентичний: 24% і 22% відповідно.

Якщо говорити про географічний розподіл респондентів, які хочуть змінити країну проживання, то тут також все майже однорідно: 21% на Заході, 24% на Півдні, 23% на Сході та 23% у Центральній Україні.

Важливою є відмінність за віком респондентів. Так у віці 18-29 років це 30% опитаних, у віці 30-44 роки – 29%, у віці 45-59 років – 28%, а ось у віці 60+ лише 8%. Скоріш за все це пов’язано з можливістю знайти роботу та призвичаїтись до нових умов існування, що з віком зробити складніше.

Окрім дорослого населення були опитані також 200 підлітків 14-17 років з усієї України.

З них 35%, що на 52% (12 п.п.) більше бажаючих виїхати з України, ніж серед дорослих.

Серед опитаних підлітків схвально відповіли 38% чоловіків і 31% жінок. Також варто звернути увагу на географічний розподіл.

Читайте також:  Батьки записали на камеру відеоспостереження, як щось невидиме тягне дворічного хлопчика за ногу, поки він спить

Цікаво, що на Заході України де історично більше людей виїжджають на заробітки та постійне місце проживання за кордон, лише 20% підлітків відповіли, що також хочуть змінити країну.

У Центрі цей показник складає 32%, на Півдні 41%, а ось на Сході він є найбільшим – 50%. Експерти вважають, що такий результат на Сході країни має декілька причин.

По-перше, звичайно, це близькість військового конфлікту, що викликає страх та тривогу.

По-друге на Сході менше людей вже мали досвід роботи за кордоном, тому у підлітків менша кількість інформації про труднощі такого вибору.

Дослідження виконано на замовлення студії «Свобода слова Савіка Шустера».

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: