facebook

Скільки ще може бути масованих ударів по Україні: експерт оцінив запаси ракет Росії

Окупанти розуміють, що протиповітряна оборона України посилилася, тому використовують більше ракет.

Пише - джерело.


Нинішній запас крилатих ракет Росії дозволяє їй здійснити ще як мінімум 5-7 масованих ракетних ударів по Україні.

Про це розповів військовий експерт Роман Світан в ефірі каналу Freedom.

На запитання, чи можна після атаки 15 листопада очікувати ще більш масованих ракетних ударів, експерт відповів:

“Кількість ракет, яку ми зараз бачили, трохи більша від того, що було 10 жовтня. Тоді здавалося, що це максимум, але вони накопичили, підтягнули і збільшили, розуміючи, що у нас кількість протиповітряної оборони збільшилася, гранична планка з супроводу та знищення російських ракет також збільшилася. Вони збільшили на такому ж рівні кількість ракет. 100-110 ракет – навряд чи росіяни зможуть сильніше збільшити, оскільки є певна кількість носіїв, певний час для підготовки пусків такого рівня”.

Як пояснив Світан, окупанти можуть підготувати і 200 ракет, але такий масовий запуск є для них доволі складним завданням:

Читайте також:  Яма за 5 млн доларів: на Полтавщині росіяни влучили у сільську дорогу (відео)

“Вони можуть збільшити навіть вдвічі таку кількість ракет, якщо вони готуватимуться вдвічі довше. Протягом двох місяців вони можуть підготувати і дві сотні ракет, але їм доведеться використовувати усі свої носії – повітряні, морського базування – та виконати одномоментний запуск. Причому виконати розрахунки польоту ракет, цілевказівку, коригування подальшого руху першої, другої та третьої хвилі, досить складно. Тому я думаю, для них варіант у районі 100 ракет, які зараз мають”.

За його словами, кількість ракет у росіян з кожним пуском падає, але їхні запаси з урахуванням відновлення дозволяють “такого рівня атак виконати як мінімум 5-7, максимум – до 10, але тоді вони вийдуть на повний нуль, виберуть весь стратегічний недоторканний запас ракет”.

“Проте цей запас у них є. Вони, правда, залишаться без носіїв ядерних боєзапасів, бо практично всі ці ракети можуть нести тактичну ядерну зброю”, – додав військовий експерт.

Світан також розповів, що Росія під час ракетного удару по Україні майже відмовилася від дронів-камікадзе і використовувала три види дозвукових крилатих ракет.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: