facebook

Сім’ям загиблих українських військових заплатять по 15 млн грн, – Шмигаль

Допомогу у рівних частинах розподілять на всіх родичів.

Пише - джерело.

28 лютого Кабінет міністрів України прийняв постанову, де йдеться про збільшення виплат сім’ям загиблих військових. Вони отримають одноразову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень, її у рівних частинах розподілять на всіх родичів. Ця ж постанова передбачає виплату 100 тисяч гривень на місяць кожному військовослужбовцю, який захищає Україну, – повідомляє міністр оборони України Олексій Резніков у Фейсбуку.

«Це робиться, щоб наші захисники і захисниці знали, що країна їм вдячна», – зазначив очільник Міноборони.

Так, в умовах воєнного стану військовослужбовцям Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським, виплачується додаткова винагорода в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць.

Читайте також:  В Україну увірветься літо з сильними грозами: синоптики оновили прогнози

Військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям наших військовослужбовців, які загинули у цій війні, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

Виплати будуть нараховувати з 24 лютого, від початку російського вторгнення в Україну.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: