facebook

Щонайменше 100 грн за літр: ціни на соняшникову олію незабаром неприємно здивують українців

Подорожчання соняшникової олії призведе до втрати українськими виробниками частки світового ринку і зниження обсягів виробництва.

Пише - джерело.

Унаслідок подорожчання енергоносіїв незабаром в українських магазинах можна буде зустріти рафіновану соняшникову олію за ціною понад 100 грн за літр, заявив член “Української Ради бізнесу” і власник компанії “Градолія” Станіслав Таршин.

У коментарі UBR.ua він пояснив, що восени природний газ різко подорожчав для підприємств – майже у 2,5 раза. Таким чином, лише через це собівартість виробництва для підприємств олійно-жирової галузі збільшитися на 5-10%.

Крім того, ситуація ускладнюється тиском на собівартість інших складових виробництва – а саме гексанового розчинника і електроенергії, ціна яких зросла майже на 25%.

Читайте також:  Неявка за повісткою: Яке покарання ухилянтам передбачено в Україні

Додатково до цього гексановий розчинник і Е/Е займають понад 30% в собівартості виробництва для олійно-жирової галузі.

“Також зростають транспортні витрати, матеріали для фасування, запасні частини”, – зазначив Таршин.

Він також висловив думку, що все вказане змушує підприємства підіймати ціни на кінцеву продукцію. За його словами, подорожчання соняшникової олії призведе до втрати українськими виробниками частки світового ринку і зниження обсягів виробництва.

При цьому стратегічно від подорожчання можуть виграти підприємства, які знизять залежність від природного газу завдяки модернізації виробництва.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: ,