facebook

Щоб без паспортів вакцинації їздити в ЄС: уряд хоче змінити адаптивний карантин

Правила адаптивного карантину в Україні можуть змінити. Уряд готується переглянути індикатори зеленої зони. Їх прагнуть узгодити з тими, які діють в ЄС.

Пише - джерело.

Джерело:”РБК-Україна”

Про це повідомив очільник українського МОЗ Віктор Ляшко. 29 травня він поспілкувався з журналістами.

Міністр пояснив, що згідно з чинною постановою, зелену зону дозволено запроваджувати не для окремих областей, а лише для всієї країни.

Водночас Євросоюз нещодавно вніс зміни до правил щодо визначення “білих” країн. Щодо їхніх громадян не застосовують обмежень щодо в’їзду.

Саме тому, відзначив Ляшко, влада хоче внести зміни до урядової постанови. Адже так вдасться узгодити її індикатори з тими, які діють в ЄС.

Якщо Україна перейде в зелену зону, це означатиме, що ми зможемо без паспортів вакцинації в’їжджати до ЄС,
– наголосив він.

Читайте також:  Найкращі лiкaрi рoблять вcе мoжливe, але… Зараз мeдики pятyютb лeгeндy “Танців” Чaпкiсa, який пoтрaпuв в pеaнiмaцiю вже втретє

У новому документі можуть виокремити перелік країн, привабливих для туристів з України. Наразі усі зміни обговорюють та погоджують з різними відомствами.

Карантинне зонування в Україні: актуальне
Станом на 29 травня вся Україна перебуває у жовтій карантинній зоні. При цьому, різним критеріям зеленої вже відповідають 8 регіонів.

Довідка. Мовиться про Київську, Вінницьку, Закарпатську, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Полтавську, Хмельницьку області.

Щоб країна перейшла у зелену зону, потрібно, аби у щонайменше 13 регіонах захворюваність на грип та ГРВІ становила менше ніж 50% епідпорогу.

Ще одна умова, яка передбачає послаблення карантину в Україні – аби коефіцієнт виявлення випадків інфікування не перебільшував 5%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: