facebook

Що видаватимуть породіллям замість пакунка малюка?

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість пакунка малюка породіллям будуть видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку.

Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні 29 липня, пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

Пише - джерело.

Документ презентувала Марина Лазебна, яка зазначила, що 5 тисяч гривень – це монетизація за пакунок малюка, який нині перестали видавати, через його відсутність. Зокрема не були проведені тендери на закупівлю пакунків і у багатьох пологових будинках вони вже скінчилися.

За її словами, соціальну спецкартку оформлюватимуть у ПриватБанку і видаватимуть при виписці з пологового. Крім того компенсацію можна буде отримати протягом 12 місяців і витрачати виключно на закупівлю дитячих товарів та гігієнічних засобів для породіль.

Читайте також:  Ветерану АТО з Калуша Олегу Івахнюку зробили 32-у операцію у США (ФОТО)

“Витратити ці кошти можна буде виключно на дитину. Товари для породіль, які будуть продаватися за спецкарткою, будуть відстежувати зокрема через заклади, які будуть брати участь у програмі”, – сказала міністерка.

Вона також повідомила, що 5 тисяч гривень – це більше, ніж коштував пакунок малюка. Його вартість була близько 4 тисяч гривень.

“У бюджеті є 1,2 мільярда гривень на компенсацію за це фізичні пакуночки. Тендер ( на їх закупівлю – ред.) не відбувся. Це максимальна сума, яку можливо було зробити, не залучаючи тендерну процедуру”, – пояснила Лазебна та наголосила, що картки будуть видаватися при народженні дитини”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: