facebook

Що робити, коли лікар відмовився викликати мобільну бригаду, а у вас симптоми COVID-19

У Національній службі здоров’я України розповіли алгоритм дій людини, в разі появи у неї симптомів COVID-19, таких як лихоманка, кашель, задишка та утруднене дихання.

Перш за все, ви маєте зателефонувати до свого лікаря, з яким укладено декларацію, зазначають в НСЗУ.

Пише - джерело.

Йти до лікаря на прийом не потрібно. За необхідності лікар спрямує до вас мобільну бригаду для взяття аналізів для тестування на COVID-19. Пацієнт не має самотужки шукати, де пройти тестування та самостійно йти до лабораторії. Мобільна бригада зобов’язана приїхати до нього додому, – йдеться в повідомленні.
Якщо ви не маєте свого лікаря, або ваш лікар відмовив вам у виклику мобільної бригади попри наявність у вас симптомів, необхідно зателефонувати на регіональну телефонну «гарячу лінію» з питань COVID. Тоді бригаду викличе диспетчер обласної «гарячої лінії». Номер телефону можна знайти на сайті НСЗУ, на сайті covid19.gov.ua.

Результати тестування повідомлять вам та вашому лікарю.

У разі підтвердження діагнозу ваш лікар надасть вам рекомендації щодо самоізоляції та лікування в домашніх умовах, якщо перебіг захворювання легкий. Або порекомендує звернутись до лікарні, якщо перебіг важкий. Особи, які контактували з вами, також мають пройти тестування на COVID-19, – додають у службі.
В разі якщо у вас критичний стан (утруднене дихання, висока температура) рекомендують телефонувати до «швидкої». Бригада екстреної меддопомоги оцінить стан вашого здоров’я на місці виклику та за необхідності привезе вас до лікарні, визначеної в регіоні для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.
Якщо за висновком бригади ЕМД ви не потребуєте госпіталізації, вам нададуть необхідну медичну допомогу на місці та рекомендації стосовно самоізоляції. А також направлять до вас мобільну бригаду для забору зразків для тестування.

Читайте також:  Хотіли захиститися від коронавірусу: двох франківців “кинули” на 26 тисяч гривень

Якщо вас госпіталізували, ви маєте знати, що в безоплатний пакет послуг з лікування пацієнтів з COVID-19 у медзакладах включено:
📌 тестування на COVID-19
📌 лабораторні та інструментальні дослідження
📌 меддопомога відповідно до галузевих стандартів
📌 киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до ШВЛ або ЕКМО за необхідністю
📌 медикаментозна терапія та знеболення за потреби
консультації лікарів інших спеціальностей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: