facebook

Що буде з офіційним курсом долара: в НБУ зробили заяву

У Нацбанку України не вбачають причин для перегляду офіційного курсу долара. Таким чином, він залишиться на рівні 36,56 грн.

Пише - джерело.

Що буде з офіційним курсом долара

Про це повідомив заступник голови регулятора Юрій Гелетій. Він зазначив: НБУ має у своєму розпорядженні всі необхідні резерви для підтримки поточного курсу долара.

Понад те, збільшення вливань Нацбанком валюти на ринок повністю компенсується отриманням міжнародної допомоги. Яскравим свідченням чого, за словами заступника голови НБУ, є стан міжнародних резервів.

“Резервів достатньо. І зараз немає жодних підстав для переприв’язування або перефіксування курсу”, – сказав Гелетій.

При цьому він наголосив: валютний ринок України залишається стабільним – навіть попри сезонне збільшення інтервенцій у грудні та січні. А спред (розкид) між офіційним та готівковим курсом знаходиться у прийнятних межах.

Читайте також:  Вбивство чоловіка у Франківську: підозрюваного взяли під варту

Водночас Гелетій запевнив: у регуляторі мають намір працювати над впровадженням валютних послаблень. Саме цей напрямок там вважають стратегічним.

Який готівковий курс долара в Україні

Українські банки підвищили готівковий курс долара – проте лише на купівлю. Станом на ранок 26 січня він становив 40,1 грн, що на 5 коп. вище, ніж було 25 січня. На продаж курс залишився незмінним – 40,55 грн.

На чорному ринку він знизився на купівлю – з 40,42 грн до 40,4 грн. На продаж залишився на колишньому рівні в 40,5 грн.

Також деякі великі банки встановлюють картковий курс – проте наразі він працює лише для купівлі іноземної валюти з подальшим внесенням на депозит. Просто так купити долари на картку неможливо – заборона діє ще від початку війни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: