facebook

Що буде, якщо розколупати бородавку

Зірвана бородавка приносить великий дискомфорт.

Бородавка – це вірусне захворювання, яке викликає вірус папіломи людини (ВПЛ). Вони є у 10% населення, притому що носіїв вірусу папіломи людини – від 60 до 80%. У когогось вони проявляються в підлітковому віці, у когось пізніше.

Пише - джерело.

Такі освіти розрізняються за формою і методам усунення. Звичайні, або вульгарні, бородавки частіше з’являються на шкірі у дітей дошкільнят і молодших школярів, вибираючи область рук або обличчя. За формою вони можуть бути круглими, розміром з головку шпильки, пише wday.

Вони частіше “кучкуються” розсипом, і серед них завжди є материнська. Вважається, якщо її видалити, то інші зникнуть самі собою – це міф.
Плоскі бородавки також люблять молоду шкіру і зазвичай з’являються у молодих людей у віці від 10 до 25 років. Ці висипання мають гладку поверхню тілесного кольору. Ще зустрічаються підошовні бородавки і старечі.

Читайте також:  Загадкова пневмонія з Китаю: чому вона вражає дітей і які країни в зоні ризику — подробиці

При яких діях найчастіше здираються бородавки

Нарости, що знаходяться в області тертя з одягом, здираються і вириваються при найменшому зіткненні. Якщо вони розташовані в місці, де людина регулярно голиться, при необережному русі бородавка легко може пошкодитися. Якщо відірвалася бородавка на руці, то в основному це наслідок частого контакту з побутовою хімією. Зірвана бородавка приносить великий дискомфорт. Уважно потрібно стежити, якщо нарости вразили шкіру маленьких дітей. Діти можуть їх розчісувати і ненавмисно відірвати.

Що буде, якщо здерти бородавку

Якщо бородавка підбадьорилася, то з неї починає текти кров. Також з’являється відкрита рана, при попаданні інфекції може початися зараження і нагноєння. Це продовжить час загоєння ураженого місця. Також після заживання рани утворюється рубець або шрам, який доведеться додатково видаляти. Якщо бородавку випадково проткнути або здерти, і вона почне кровоточити, потрібно негайно звернутися за медичною допомогою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: