facebook

Що буде с доларом восени: експерти спрогнозували курс валюти під час війни

Українці з нетерпінням чекають на осінь, щоб побачити, як зміниться курс долара. Економічний експерт Данило Монін спрогнозував ситуацію на ринку валют у наступні кілька тижнів.

Пише - джерело.


Долар на чорному ринку продовжує дорожчати. Як би влада не намагалася стримувати курс, “дешевої” американської валюти немає, і навряд чи вона з’явиться у найближчому майбутньому. При цьому з 21 липня Нацбанк зафіксував офіційний курс на рівні 36,57 грн.

Аналітик Данило Монін нагадав, що долар після чергового зростання знову став дешевшим. За його словами, такі коливання пов’язані з процесами, які спостерігатимуться на валютному ринку найближчими тижнями. Фахівець вважає, що поки долар перебуватиме у стабільній зоні – близько 40-41 грн. Цьому сприяють такі фактори:

гранти, що надходять;
відстрочення виплат боргів;
зерновий експорт.
Наголошено, що спроба активізувати бізнес-активність після літніх місяців призведе до девальвації гривні та зростання курсу долара.

Читайте також:  Страшний, іще страшніший

“Зростання активності бізнесу спричинить зростання попиту на долар, а значить і черговий стрибок його вартості до гривні, але, думаю, все ж таки зерновий експорт і відстрочка виплати боргів врівноважать один одного і курс долара не буде вищим за 40-41 гривню”, – вказав Монін у розмові з “Телеграфом”.

Колега Данила Моніна Олексій Козирєв заявив, що безготівковий долар перебуватиме в межах 36,57 – 36,94 грн, а готівковий 39-40,50 грн. Він наголосив, що на готівковому ринку триватимуть періодичні спроби грати на підвищення курсу.

Експерт назвав стримуючим фактором Козирєв реальний попит українців на валюту.

“Він зараз невеликий, тому що багато людей втратили роботу, дуже велика кількість переселенців у нас зараз, їм зараз не до валюти. Кількість людей, які можуть собі дозволити купувати валюту, невелика. І таким чином це стримує збільшення курсу”, – зазначив Козирєв.

Економіст пояснив, що на гривню продовжуватимуть впливати проблеми фінансування дефіциту держбюджету та ситуація на фронті.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: