facebook

“Шалені коливання курсу валют, долар вразить українців до кінця тижня”: експерти сказали, чи треба терміново бігти в обмінники

Долар у продажу за останню добу подорожчав на 7 копійок. Минулого тижня американська валюта додала в ціні 10 копійок. Очікується, що до кінця поточного тижня готівковий курс долара в Україні коливатиметься в межах 37,3-37,9 гривень.

Пише - джерело.

Такий прогноз озвучила директор департаменту казначейських операцій “Юнекс Банку” Ганна Золотько.

Як інформує “biz.tiday.ua”, експерт зазначає, що найближчими днями готівковий курс продовжить штовхати вниз конкуренцію на ринку. Подорожчання долара минулого тижня на 10 копійок відбулося на фоні того, що два великі системні банки в Україні сильно конкурують з небанківськими обмінниками за попит населення на валюту. Відповідно інші банки також змушені реагувати на посилення конкуренції на готівковому ринку, що, зокрема, відображається в різниці між курсами купівлі та продажу іноземної валюти. Минулого тижня вона значно скоротилася.

За прогнозом аналітика Олексія Козирєва, цього тижня безготівковий долар на міжбанку залишиться в діапазоні від 36,56 до 36,93 гривні за долар. Таким чином, американська валюта додасть не більше 50 копійок. Водночас, співвідношення євро-долар залишиться в межах коридору від 1,09 до 1,11 долара за євро.

Читайте також:  Одним 800, а іншим – більше ніж 4000 грн: Студентам показали стипендії у 2023 році – хто скільки отримає

Експерт прогнозує, що цього тижня курс готівкового долара у більшості банків буде в межах коридору купівлі та продажу від 37,05 до 38,10 гривень. В обмінниках фінансових компаній коридор становитиме від 37,30 до 37,95 грн.

Середній курс купівлі доларів у банках на сьогоднішній день складає 37,40 грн/долар, а у продажу валюта коштує 37,82 грн/долар.

Серед найбільших банків України найбільший курс на продаж доларів встановили Ощадбанк (38,30 грн/долар), ПУМБ та OTP Bank (38 грн/долар). У свою чергу найнижчий курс у ПриватБанку – 37,60 грн/долар.

Офіційний курс долара в Україні залишається на рівні 36,56 грн/долар.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: