facebook

Сезон закінчився. На популярному лавандовому полі у Коршеві почали зрізати квіти

Лавандове поле у селі Коршів Коломийського району стало чи не улюбленою туристичною локацією і для мешканців Прикарпаття, і для туристів. Сьогодні тут триває зрізання квітів, тому місце для популярних фотосесій зменшується кожного дня.

Власник поля Іван Коцаба розповів журналістам Правда.іф, що під час насадження лавандових кущів про туристів вони і не думали.

Пише - джерело.

«Колись моя дружина була в Криму, чула про цю квітку, бачила її. Лаванда не притаманна нашій місцевості, ми думали, вона не буде тут рости, а виявилося, росте й досить непогано себе тут почуває. Зрештою, за останні роки й клімат дуже змінився, стало більш посушливо і спекотно.

У нас уже була пасіка, а хтось нам сказав, що лаванда дає багато меду, тому й виникла ідея посадити лаванду, лише для бджіл. А потім подумали, що можна ще й робити ефірні олійки.

Знайшли через Інтернет чоловіка, який продає саджанці і ризикнули купити, переживали, чи виросте. Лаванду садять, як і фруктові дерева, або пізно восени, або ранньою весною. Перші 10 рядів ми посадили восени 2018 року, кожен ряд має по 110 метрів і в кожному ряді 218 кущів. А тоді ще посадили кущі й ранньою весною. Зійшли і ті, й ті, хоча краще все ж садити восени», – розповідає чоловік.

На сьогоднішній день лавандове поле займає площу близько 20 соток. А однією з найпопулярніших туристичних атракцій локація стала абсолютно випадково. Пан Іван з друзями зібралися на пікнік з приводу його іменин. І хтось з друзів запропонував показати поле журналістам із телебачення.

Читайте також:  "9 кіл пекла": в Україні прогнозують спалах дифтерії (відео)

«Я не сподівався, що люди сюди так поїдуть. Коли ми починали цей бізнес, то про туристів навіть не думали. Нормальної дороги немає, поле далеко від траси. А в середньому за ці два-три тижні приїжджало близько 300 людей за один день, водночас на полі було 20-30 охочих помилуватися лавандою. Пік відвідувачів припав на 19 липня, коли ми оголосили закриття сезону для туристів, адже лаванду час зрізати. То за цей день приїхало більше 2 000 людей. Для нас це був шок, я думав, що не доживу до вечора. Черга величезна. Ми заборонили відвідувачам зривати квіти, бо ж могли понищити, общипати кущі, але за символічну плату самі готували для кожного невеличкий букетик», – каже пан Іван.

Уже наступного року локацію розширять. Додаткові 12 рядів лаванди посадили ще минулої осені, зараз кущі в стані росту і розквітнуть наступного року.

Цими днями квіти зрізають, але орієнтовно десь в середині вересня лавандове поле вдруге розцвіте. Щоправда, квітів на ньому буде уже значно менше. А через рік прикарпатці знову зможуть поїхати до Коршева, аби помилуватися ніжними квітами лаванди.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: