facebook

Сестри василіянки склали довічні монаші обіти на Ясній Горі в Гошеві

У суботу, 8 серпня 2020 року Божого на Ясній Горі у Гошеві відбулася урочиста подія, в часі якої троє сестер василіянок Провінції Пресвятої Тройці (Україна) склали довічні обіти.

Це особливий день в історії спільноти Сестер Чину Святого Василія Великого Провінції Пресвятої Тройці в Україні, адже цього дня с. Епіфанія Монташевич, с. Софія Говзан та с. Теофана Камінська прирекли назавжди вірність Господеві та склали свої Вічні Обіти на Ясній Горі в Гошеві” – зазначено на фейсбук сторінці Генеральної курії Сестер Чину Святого Василія Великого.
Урочисту Святу Літургію очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Василіян о. Йоан Школик, ЧСВВ у співслужінні із о. Володимиром Маланюком, ЧСВВ та о. Юрієм Лисишиним. В часі Святої Літургії біло уділено Чин Вічних Обітів.

Пише - джерело.

Ініціатором покликання до богопосвяченого життя є сам Господь наш Ісус Христос. Господь має план щодо нас. Хоче, щоб ми стали Його співпрацівниками на цій землі, щоби провадити людей до Царства Небесного… Необхідно одне пам’ятати і старатися, щоби осягнути цю мету, задля якої ми стали на дорогу богопосвяченого життя – бути сіллю для землі, бути світлом для світу, – наголосив о. Йоан Школик в часі проповіді.
В урочистостях взяла участь с. Тереня Шиналь – Генеральна Дорадниця, м. м. Даниїла Винник – Протоігуменя Провінції Пресвятої Тройці в Україні, а також Сестри з різних куточків Провінції.

Читайте також:  Під Дніпром священник обізвав глядачів у залі: відео обурило мережу

На завершення з привітальним словом звернулася Протоігуменя мати Даниїла Виник:

Ми дякуємо щиро Богові, що маємо сьогодні таке велике, гарне, світле свято на Ясній Горі. Це великий дар Божий, який будемо зглиблювати ціле наше життя, а потім цілу вічність. Бажаємо Вам, щоби це світло, яке ви сьогодні на Ясні Горі отримали від Господа, щоби його несли в своєму серці, в своїх душах, несли там, де Господь буде вас кликати за собою. Зоб ви наповнювали тим світлом усе довкола себе, бо тим світлом є сам Христос.
Особливим це свято було ще й тому, що воно відбулося на Ясній Горі в Гошеві – під Покровом та Материнським заступництвом Пресвятої Богородиці, яка прославилася у Чудотворній Гошівській Іконі. І цю присутність Марії відчули, мабуть, всі, хто прибув на свято. Дякуємо Тобі, Господи, за покликання бути Твоїми обручницями – такий неоціненний дар! Будь прославлений через кожну з нас! А Ти, Пресвята Богородице, веди нас до Бога! Щиро вітаємо сестер і дякуємо Богові за дар їхньої посвяти – такими словами привітала сестер Генеральна курія Сестер Чину Святого Василія Великого на фейсбук сторінці.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: