facebook

СБУ затримала мешканця Миколаївщини, агента РФ, який «ПОЛЮВАВ» за позиціями українських «HIMARS»

У ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримано агента головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ).

Пише - джерело.


Мешканець Миколаївщини збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

За даними контррозвідки Служби безпеки, основним завданням зрадника було встановлення і передача окупантам координат бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS».

Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки та проведення диверсій і ракетних ударів.

Контррозвідники встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки рф після початку повномасштабного вторгнення.

У поле зору російських спецслужб він потрапив як активний прихильник прокремлівських поглядів щодо збройної агресії проти України. Зловмисник розповсюджував свої деструктивні дописи у соцмережах.

Читайте також:  Українцям безкоштовно роздадуть енергозберігаючі лампочки: що потрібно принести натомість

Пропозицію щодо негласної співпраці з агресором отримав на власний телефон через один із месенджерів. Після вербування приступив до виконання ворожих завдань із розвідувально-підривної діяльності.

Відомості про об’єкти переправляв своєму куратору з рф закритими каналами електронного зв’язку у вигляді детальних схем, які після передачі знищував.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Спецоперацію з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: