facebook

СБУ викрила “рекетирів”, котрі через погрози “вибивали” гроші з франківського ІТ-шника (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України знешкодили міжрегіональне злочинне групування, яке тероризувало приватних підприємців.

Пише - джерело.

За оперативними даними, учасники групи, вдаючись до тиску, заволодівали коштами громадян. Зокрема, зловмисники вимагали гроші у підприємця з Івано-Франківська, який спеціалізується на інформаційних технологіях. Через шахрайство і погрози у 2020 році їм вдалося отримати від жертви понад 2 мільйона гривень.

Крім того, наприкінці минулого року зловмисники виставили потерпілому черговий «рахунок» – 160 тисяч гривень, які він мав перерахувати на їх банківські картки. У разі, якщо чоловік не сплатить їм «данину», погрожували фізичною розправою і знищенням майна, інформує “Галку” пресслужба СБУ в області.

Читайте також:  Прикарпатці можуть надсилати до СБУ докази порушень, через які міг статися паводок

Одного з вимагачів оперативники спецслужби затримали Одесі. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). У разі доведення вини зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини справи на інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Заходи із викриття проводили співробітники УСБУ в Івано-Франківській та Одеській областях, спільно з ГУ НП в Івано-Франківській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: