facebook

Розвідка Британії пояснила, чому РФ поспішає з “референдумами”, і назвала головну проблему армії Путіна

Росія поспішає провести псевдореферендуми на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Поспіх зумовлений побоюваннями неминучого звільнення цих територій українською армією: окупанти вважають, що формальне “визнання” окупованих українських територій частиною Росії зупинить українських воїнів.

Пише - джерело.

Розвідка Британії пояснила, чому РФ поспішає з 'референдумами', і назвала головну проблему армії Путіна

При цьому в російській армії спостерігається катастрофічна нестача особового складу, саме цим обумовлені ухвалені 20 вересня поправки до кримінального кодексу, що посилюють відповідальність для дезертирів та відмовників, а також оголошення 21 вересня часткової мобілізації в РФ. Про це йдеться у щоденному аналітичному зведенні міністерства оборони Великої Британії.

У Британії висловилися про причини поспіху з проведенням псевдореферендумів на окупованих територіях України про їхнє “приєднання” до РФ.

“20 вересня 2022 року офіційні особи окупованих Росією Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України оголосили про проведення референдуму про приєднання до Російської Федерації. Ця терміновість, ймовірно, викликана побоюваннями неминучого нападу України та очікуванням більшої безпеки після формального приєднання до Росії”, – вважають у Британії.

Попри бравурні заяви російського військово-політичного керівництва, російська армія в Україні відчуває гостру нестачу особового складу. Саме зі спробами її заповнити пов’язані ухвалені напередодні зміни до кримінального кодексу РФ.

“Російські сили в Україні продовжують відчувати нестачу особового складу. 20 вересня 2022 року Дума Росії проголосувала за внесення поправок до закону, що розширюють покарання за невиконання зобов’язань військовослужбовцями. Це, ймовірно, покликано обмежити кількість дезертирств і відмов і, відповідно, має на меті пом’якшення безпосередніх тисків”, – констатують у міноборони Британії.

Читайте також:  Після смерті Путіна війна триватиме”: названо переломну дату для України – прогноз

У Росії змушені коригувати свою стратегію через хвилю критики після поразок в Україні. Ці зміни можуть дорого коштувати президентові РФ Володимиру Путіну у майбутньому.

“Російське цивільне та військове керівництво за останні два тижні зіткнулося зі значним тиском. Ці нові заходи, швидше за все, були висунуті через громадську критику і знаменують собою подальший розвиток стратегії Росії. Путін йде на більший політичний ризик, розвінчуючи міфи про те, що Росія не перебуває ні в стані війни, ні в національній кризі, сподіваючись створити більше бойової міці”, – сказано у звіті.

Нагадаємо, 21 вересня у “терміновому зверненні” Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії. На війну проти України планують мобілізувати близько 300 тисяч росіян.

Росіяни на заяву диктатора відреагували сплеском запитів у мережі про те, як втекти з країни.

При цьому Шойгу, який виступав після російського диктатора, у 9 разів применшив втрати РФ у війні проти України. Він заявив, що безповоротні втрати російської армії за майже 8 місяців війни склали менше ніж 6 тисяч військовослужбовців. У таку відверту брехню не повірили навіть так звані воєнкори з РФ.

Водночас, Шойгу заявив, що 90% військовослужбовців, які отримали поранення на фронті, нібито вже повернулися у стрій.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: