facebook

Розпечена планета: масштабні пожежі палають одночасно в різних куточках світу

Це схоже на кадри з якогось фільму-катастрофи.

Пише - джерело.

У вогні – південь Європи, Каліфорнія та Сибір. Пожежі в світі вже винищили мільйони гектарів лісу. В Італії та Греції повідомляють про щонайменше 4-х загиблих і тисячі людей, що змушені тікати від вогняної стихії.

Це схоже на кадри з якогось фільму-катастрофи. Велетенські язики полум’я прорізають нічне небо. Грецький острів Евбея палає 4-й день поспіль. Вогонь не вдається взяти під контроль. Упродовж ночі з острова вивозили місцевих мешканців. Вибратись з вогняної пастки можна лише на поромі.

Лісові пожежі охопили Грецію минулого тижня і на тлі шаленої спеки їхня лише площа збільшується. Зараз одночасно палають більше 4 сотень осередків займань. Вогонь дістався передмістя Афін. Згоріли десятки будинків, місцеві допомагають рятувальникам гасити полум’я

Сотні людей поспіхом виїжджають. В самих Афінах перебої з електрикою. Місто оповите пеленою їдкого диму.

Читайте також:  Дим від пожеж у США досяг Європи

Схожа картина на півдні Італії. Найскладніша ситуація в Калабрії – вогонь наближається до населених пунктів. У місті Сан Лоренцо пожежі перекинулись на житлові будинки – загинуло місцеве подружжя. У вогні Сардинія. А на адріатичному узбережжі в районы Пескари вогонь знищив частину національного заповідника.

Лісові пожежі підступають до якутського селища Сангари – там знаходиться нафтова база. Вогонь намагаються зупинити, рятувальники нарікають на брак ресурсів.

У Якутії через дим від лісових пожеж сонця не бачили останні кілька тижнів. У Сибіру вже згоріли понад півтора мільйона гектарів лісу і сотні житлових та господарських будівель. Та площа пожеж лише збільшується – у вогні понад 2 мільйони гектарів лісу. Пожежі загрожують об’єкту Всесвітньої природньої спадщини ЮНЕСКО – національному парку Ленські стовпи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: ,