facebook

Розмитнення автомобілів для українців стало повністю безплатним

Верховна Рада вирішила скасувати всі податки та збори на імпорт автомобілів для фізичних осіб під час воєнного стану.

Пише - джерело.

В Україні скасували митні платежі під час ввезення транспортних засобів. Для простих громадян розмитнення авто стало абсолютно безплатним. Відповідний законопроєкт №7190 “Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану” ухвалила Верховна Рада.

Закон має забезпечити роботу економіки України під час війни. З цією метою майже весь імпорт звільнили від податків. Стосується це й транспортних засобів.

Читайте також:  Жінка народила “найстаріше” немовля у світі — дитина молодша за свою матір всього на 1,5 роки

Зокрема, з 1 квітня і до закінчення воєнного стану платників єдиного податку 1, 2 та 3 груп тимчасово звільнили від ПДВ на імпорт усіх транспортних засобів. Звичайно, нововведення не поширюються на імпорт із країни-агресора.

Крім того, фізичні особи, тобто громадяни, також не платитимуть під час розмитнення ввізне мито та акциз на легкові та вантажні автомобілі, а також мотоцикли, кузови авто, причепи та напівпричепи, транспорт, призначений для перевезення 10 та більше пасажирів.

Раніше Фокус повідомляв, що під час воєнного стану в Україні заборонили користуватися відеореєстраторами. Зроблено це з метою безпеки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: