facebook

Росія поспішає почати новий наступ: наприкінці весни буде пізно – литовський генерал

Якщо війна триватиме довго, то все залежить від ресурсів, підкреслив Рупшис.

Пише - джерело.

Росія поспішає почати новий наступ на Україну. Цей поспіх командувач ЗС Литви генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис пояснює планами Москви скористатися “вікном можливостей” до поставок Україні важкої бронетехніки.

В інтерв’ю “Guildhall” Рупшис зазначив, що Росія перейшла до тотальної війни, вступивши в ту фазу, коли ключове значення відіграє матеріальне забезпечення і логістика. Захід сьогодні, вважає військовий, вже усвідомив всю неминучість військової підтримки України.

“Адже зараз навіть сліпому видно, що вони (росіяни – УНІАН) готуються до наступної хвилі наступу. І зупинитися або змінити задум вони, можливо, можуть тільки за умови, якщо побачать, що Україна має достатню кількість обладнання, амуніції, озброєння і підготовленого особового складу”, – сказав Рупшис.

Читайте також:  Чи зможуть ЗСУ успішно наступати взимку, – коментар експерта

Якщо війна триватиме довго, то все залежить від ресурсів, підкреслив генерал: “Ми повинні мати на увазі, що у Росії є всі умови, щоб забезпечити власну армію амуніцією, танками, бойовими машинами – вони можуть воювати, у них також достатньо авіації”.

Рупшис пояснив, що саме поставки Україні важкої бронетехніки зіграють важливу роль в ході війни.

“Ми бачимо позитивні сигнали і з Лондона про важкі танки Challenger, і з Парижа. Росіяни розуміють, що, якщо вони не здійснять наступ зараз, наприкінці весни буде пізно. Я вам скажу, що всередині НАТО, на рівні моїх колег тридцяти Головнокомандувачів є єдина думка. Ваша війна – це наша війна, ми повинні підтримати Україну всіма доступними засобами”, – констатував Рупшис.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: