facebook

росія перекинула до Білорусі дуже небезпечне озброєння. Що відомо

росія перекинула до Білорусі дуже небезпечне озброєння. Що відомо

Пише - джерело.

росія перекинула до Білорусі партію ЗРК Тор-М2К, повідомило в п’ятницю, 23 грудня, Міноборони Білорусі в Telegram.

Ні для кого не секрет, що вже кілька місяців путін намагається втягнути Білорусь у повномасштабну війну проти України. Для цього навіть російський диктатор залишив 19 грудня свій бункер та відвідав Лукашенко з одноденним візитом. Схоже, кремлівський карлик розраховує переконати Лукашенко на відкриття нового фронту за наданням росії своєї території, звідки російські сили здійснюють бойові вильоти для бомбардування українських міст, а також запускають ракети територією України.

Так, після останнього візиту путіна в гості до Лукашенка, Міністерство оборони Білорусі повідомило, що росія передала Мінську партію зенітно-ракетних комплексів “Тор-М2К”. Військові також заявили, що кошти ППО їм потрібні для оборони держави і це планова передача, за якою будуть нові.

Щоправда, про підготовку вторгнення в Україну на тлі таких новин не йдеться.

Начальник головного управління ідеологічної роботи Міноборони Білорусі Леонід Касинський уточнив, що всі засоби протиповітряної оборони Мінськ отримав у рамках міжурядової угоди про військово-технічне співробітництво між Білоруссю та росією.

За його словами, вже найближчими днями “Тор-М2К” перейдуть у військові частини Білорусі та стануть на бойове чергування. Він додав, що “особовий склад уже підготовлений та успішно освоїв ці комплекси”.

До речі, заявляється, що у машини встановили прилади нічного бачення та супутникові системи ГЛОНАСС.

Читайте також:  Нестримне насильство Путіна знищує невинні сім'ї і не має кордонів, – Бербок про звірства у Бучі

Довідка: зенітно-ракетний комплекс “Тор-М2К” – це російська модернізація “Тор-М1” малого радіусу дії. Він призначений для ураження літаків, вертольотів, аеродинамічних безпілотників, керованих ракет та інших елементів високоточної зброї на середніх, малих та дуже малих висотах, а також авіабомб та безпілотників.

Заявляється, що комплекс є всепогодним і має підвищену вогневу міць та схибленість. В основі лежить ракета 9М338К, яка має великий радіус ураження та підвищену точність стрільби. Один “Тор-М2К” оснащується 18 ракетами.

До слова, це вже не перше постачання військової техніки до Білорусі. Зокрема, 18 грудня військам Білорусі передали не менше 6 одиниць техніки, серед якої:

  • станція перешкод УКХ зв’язку Р-934УМ2 “Гроза-6”;
  • пункт управління підрозділами радіоелектронної боротьби Р-330КБ;
  • станція Р-327 “Квітка”;
  • комплекс радіомоніторингу та придушення УКХ-зв’язку “Щит МДМ”.

Нагадаємо, що 7 грудня Білорусь оголосила про переміщення військ та військової техніки, посилаючись на “контртерористичну загрозу”. Причиною таких дій білоруської армії є нібито зростання напруженості вздовж українсько-білоруського кордону.

“Хочеш миру – готуйся до війни. Не мною придумано і не вами теж. Цим самим я хочу відповісти на різноманітні пересуди, які з’являються в нашому суспільстві, особливо в інтернеті, з приводу переміщення збройних сил Білорусі та спільного переміщення збройних сил Білорусі та росії “, – заявив білоруський диктатор Лукашенко 22 грудня на зустрічі із військовим керівництвом країни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: