facebook

Росія перекидає війська в Білорусь — Генштаб

Росія перекидає особовий склад до Республіки Білорусь та розміщує в районі міста Брест, повідомили в Генштабі Збройних сил України вранці 30 жовтня.

Пише - джерело.

“Так, 26 жовтня, відзначено прибуття на залізничну станцію Брест ешелону військової техніки з РФ. Разом з військовослужбовцями збройних сил російської федерації прибувають так звані “кадирівці”. Крім того, російські військових помітили в населених пунктах між містами Брест та Малорита”, — ідеться у повідомленні.

Продовжує зберігатися загроза ракетних ударів та ударів безпілотників з території Білорусі, додали в Генштабі.

Світ реагує на заяву Росії про розірвання “зернової угоди”, ЗСУ просуваються на Півдні. 249 день війни. Онлайн


Що відомо

27 жовтня повідомлялось, що Білорусь, ймовірно, готується приймати військові ешелони з РФ.
До повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого на території Білорусі були зосереджені десятки тисяч російських військових, частина з яких брала участь у війні на українській території, а також здійснювала ракетні та авіаційні удари.
На початку травня у Білорусі розпочалася раптова перевірка сил реагування. Колони білоруських військ рухалися в бік кордонів Литви і України. 26 травня не визнаний низкою держав світу президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у Збройних Силах Білорусі планують утворити Південне оперативне командування поблизу кордонів з Україною. У серпні Білорусь знову продовжила військові навчання.
За даними Інституту вивчення війни, Лукашенко, з великою ймовірністю, й далі даватиме Росії доступ до повітряного простору своєї країни, аби висловити підтримку президенту Росії Володимиру Путіну.

Читайте також:  Президент нагородив важкопораненого прикарпатця орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: