facebook

“Росія готується до великої наземної війни”: Бутусов пояснив, що означає указ Путіна щодо армії і які ризики для України

Указ президента РФ Володимира Путіна про збільшення штатної чисельності збройних сил на 137 тис. осіб свідчить про те, що Росія готується до великої наземної війни. Окупанти намагаються поповнити втрати і роблять акцент на сухопутні війська.

Пише - джерело.

'Росія готується до великої наземної війни': Бутусов пояснив, що означає указ Путіна щодо армії і які ризики для України

Такого висновку дійшов український журналіст Юрій Бутусов. Він вказав на той факт, що з 1 січня 2023 року армія Росії має збільшитися до 2,04 млн осіб, із них 1,15 млн – військовослужбовці (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“Путін був змушений підписати указ про збільшення чисельності військовослужбовців ЗС РФ. Збільшено не кількість загальної, а штатної чисельності. Тобто Росія намагається покрити свої великі втрати, але вони зрозуміли, що сил сухопутних військ, які вони застосовували, недостатньо, щоб вести позиційну боротьбу на фронті”, – розповів Бутусов.

Із його слів, все це піде на поповнення російських наземних сил. “Зараз Путін змушений збільшити чисельний склад армії. Це дуже важлива для нас подія. Вона говорить про те, що Росія збільшуватиме кількість своїх наземних сил, Росія збирається збільшити масу піхоти, бронетанкових підрозділів, тобто підвищити щільність своїх бойових порядків”, – додав він.

Це означає, що окупанти планують побудувати позиційну оборону, але виділити свої ударні частини, повітрянодесантні війська, окремі танкові з’єднання для того, щоб ці частини були звільнені від необхідності утримувати фронт і створили “ударні кулаки”.

Читайте також:  У Секторі Гази загинула 24-річна українка, у якої залишилась маленька дитина

Бутусов запевнив, що Росія не просто не збирається відходити, вона створюватиме ударні угруповання і намагатиметься організувати нові наступи вже у найближчій перспективі.

Журналіст наголосив, що Росія не просто реорганізовує армію, а збирається посилити її технічно.

Тобто противник намагається переозброїти армію, збільшити її чисельність з однією метою – піти вперед, враховуючи свої помилки і поразки за перші півроку війни. Це означає, що війну Росія готується вести роками, саме наземну війну, війну піхоти, танків, артилерії. Збиратимуть усі сили, це не тимчасовий крок, це тривалий крок”, – додав Бутусов.

“Росія готується до великої наземної війни. Наразі вони намагаються нас стримувати вогнем, але вони створюють наземні сили для великого наступу. Збільшення штатної чисельності на 137 тис. осіб – це приблизно вдвічі – дасть змогу противнику збільшити кількість тих військ окупаційної армії, які ведуть бої в Україні. У них є дефіцит людей. Дефіцит тих, які здатні йти вперед, дефіцит штурмової піхоти. Я не думаю, що такими кроками можна швидко щось зробити. Вони зараз заганяють в армію всіх, щоб план виконати”, – підсумував журналіст.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: