facebook

Росія готує чергову провокацію на Запорізькій АЕС – розвідка

Російські окупанти найближчим часом можуть здійснити черговий провокаційний обстріл міста Енергодар та розташованої в ньому Запорізької АЕС. Звинуватити в ньому загарбники планують Україну.

Пише - джерело.

Обстріли Енергодару російськими військовими

Українська розвідка отримала інформацію про наказ окупаційним підрозділам на станції спуститися в укриття і перебувати в ньому “до особливого розпорядження”. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

“Командування російських окупаційних військ імовірно планує черговий провокаційний обстріл міста Енергодар та Запорізької атомної електростанції. Окупанти традиційно планують звинуватити в цьому Україну. Отримано інформацію, що підрозділам 94 дивізії росгвардії, які дислокуються на території ЗАЕС, надійшла команда о 14.00 зайти в укриття і перебувати там до “особливого розпорядження”, – зазначили розвідники.

У ГУР також наголосили на тому, що російські війська та окупаційна адміністрація повинні негайно покинути територію ЗАЕС та міста Енергодар.

“ЗАЕС має бути демілітаризована без жодних додаткових умов. Сама станція повинна повернутися під контроль українського Енергоатому та МАГАТЕ”, – наголосили в ГУР.

Читайте також:  У легіоні “Свобода Росії” назвали мету своєї воєнної операції у РФ

Нагадаємо, 6 вересня у МАГАТЕ опублікували звіт за підсумками місії на ЗАЕС і закликали створити біля станції “зону безпеки”. За словами президента Володимира Зеленського, Україна підтримає цю пропозицію у разі демілітаризації станції.

Водночас російський диктатор Володимир Путін зробив цинічну заяву про місію МАГАТЕ та ситуацію на захопленій ЗАЕС. “Я довіряю звіту МАГАТЕ щодо Запорізької АЕС, хоч вони під тиском країн, де вони працюють – США та Європи – не можуть прямо сказати, що обстріли йдуть з боку України. Але це ж очевидно. Адже наші війська на території, ми контролюємо станцію, що ми самі по собі стріляємо?” – заявив він.

При цьому під час інспекції представники Росії на ЗАЕС намагалися переконати експертів МАГАТЕ, що “українські снаряди” під час падіння розгортаються на 180 градусів, щоб “створити враження”, що стріляли з окупованої території України.

Тим часом Росія продовжує здійснювати провокації на найбільшій атомній електростанції Європи, тож мешканців прилеглих до ЗАЕС територій закликали евакуюватися.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: